Ion Chicu a anunțat că va fi prim-ministru în exercițiu până pe 31 decembrie

chicu-ion-mijloc-1920×1020-c-default

Ion Chicu a anunțat că va fi prim-ministru în exercițiu până în data de 31 decembrie 2020. Decizia a fost anunțată după întâlnirea cu președinta Maia Sandu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Chicu a anunțat că după întrevederea cu Maia Sandu el și mai mulți miniștri își vor continua activitatea până pe 31 decembrie.

În cadrul discuției, prim-ministrul în exercițiu a oferit președintei informațiile principale referitoare la cele mai importante aspecte ale funcționării statului, inclusiv situația bugetar-fiscală, pandemia, securitatea statului, aspecte legate de reintegrarea țării, relațiile cu partenerii de dezvoltare etc.

„Am informat președintele țării despre faptul că Bugetul Public Național la sfârșit de an va fi executat la venituri cu un surplus de circa 1,2 miliarde de lei față de planul stabilit pentru 2020 (în principal, din contul surplusului la Bugetul de Stat). Deficitul bugetar va fi semnificativ mai mic decât cel planificat – circa 5,5 % din PIB (planificat 8 %). Până la sfârșitul anului, nicio dispoziție de plată prezentată în Trezoreria de Stat nu va rămâne nefinanțată. Pe conturile Bugetului de Stat va rămâne un sold de circa 2,5 miliarde de lei, mijloace suficiente pentru finanțarea cheltuielilor bugetare (salarii, pensii etc.) pe parcursul lunii ianuarie. Instituțiile medicale din țară sunt aprovizionate cu medicamente, echipamente medicale, materiale de protecție și alte consumabile necesare pentru tratamentul persoanelor infectate cu COVID-19.
Contractul pentru aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova în anul 2021 va fi extins în următoarele zile, iar prețul orientativ în primul trimestru al anului 2021 va fi de circa 120-122 $ pentru o mie de metri cubi.”

În aceiași postare, Ion Chicu a anunțat că, până în data de 31 decembrie 2020, interimatul funcțiilor de ministru a sănătății, muncii și protecției sociale, ministru al finanțelor și ministru al economiei și infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv doamna Viorica Dumbrăveanu, domnul Serghei Pușcuța și domnul Anatol Usatîi, iar ceilalți miniștri vor continua activitatea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente