HARMASAR, formație moldovenească de Folk Metal, a lansat o nouă piesă

harmasar1
Foto:Formația HARMASAR

Moldovenii de la HARMASAR au lansat un nou single intitulat „XIII”. Piesa este prima lor lansare din ultimii patru ani de când au scos pe piață albumul „Din Pământ”, album cu care și-au stabilit prezența pe scena pagan și folk metal atât din Republica Moldova cât și din România.

Noul single al trupei poate fi ascultat AICI.

Despre single-ul „XIII”, HARMASAR au declarat că „«single-ul» va servi drept pod de trecere între primul album și ceea ce urmează.” Prin această declarație putem înțelege că formația lucrează la un nou EP care s-ar putea să vadă lumina zilei în 2021? Urmează să vedem evoluția trupei în anul 2021 și să primim un răspuns oficial din partea HARMASAR cât de curând.

„Piesa povestește istoria Bătăliilor de la Iezerul Cahul și Roșcani purtate de Ioan Vodă cel Cumplit (10-14 iunie 1574), istoria celei din urmă încăierări ale lui Ioan Armeanul cu forțele otomano-tătare. Fără apă, înconjurat de turci, lipsit de tunuri, trădat de boieri, dar nepărăsit de oștenii săi și nepărăsit de călăreții cazaci chemați pentru bani dar rămași să moară de bună voie”, spune vocalistul trupei.

Single-ul „XIII” a fost produs de către HARMASAR și înregistrat de către Dumitru Rusu, inginerul de sunet al formației Alternosfera, la ATHEIST STUDIO în Chişinău, Republica Moldova. De mix și master s-a ocupat Adrian „Bilă” Urițescu, inginerul de sunet al formației Dirty Shirt, la Lowbass5 Studio.

HARMASAR au luat naștere în anul 2013 și au la activ un album, „Din Pământ”, lansat în anul 2016. Odată cu lansarea albumului, HARMASAR au rupt granițele Republicii Moldova, concertând atât în România cât și în Bulgaria. În 2015, băieții au câștigat locul 1 la prima ediție a concursului POT Music. Acasă în Chișinău, HARMASAR promovează constant scena locală, organizând pentru fani Prăpăd Fest în colaborare cu Iura Grom, festival care are la activ 3 ediții și unde au concertat formații cunoscute precum Rotting Christ, 1914, Bucovina sau Riot Monk.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente