America House Chișinău a pregătit două concursuri pentru această săptămână. Cum poți participa

PC180442
Foto: News Bucovina

Participă la evenimentele America House Chișinău și cunoaște mai multe despre rețelele de socializare și datele personale. Vezi mai jos care sunt evenimentele pregătite pentru această săptămână.

# Christmas Tree Best Decoration Contest

Ding ding!!! Suntem în acea perioadă a anului în care ne putem bucura de lucruri simple ca: privitul pe fereastră în timp ce viscolul așterne ninsoarea sau sorbitul dintr-o ceașcă de ciocolată fierbinte. Timpul în care familiile și prietenii se adună în jurul mesei, iar bradul de Crăciun ar trebui să fie deja împodobit în fiecare casă.

Până pe 22 decembrie, America House Chisinau vă provoacă să vă decorați pomul de Crăciun în cel mai creativ și mai inspirat mod și să împărtășiți o imagine a decorului copacului cu noi. Nu trebuie să fie cel mai mare sau să aibă o mulțime de jucării scumpe care atârnă de ramuri. Credem că toți pomii de Crăciun sunt minunați și foarte amuzanți.

Regula unică a acestei provocări este să împărtășiți o fotografie a pomului de Crăciun și să vă încurajați prietenii să facă același lucru! Trimiteți fotografia la [email protected] cu titlul de e-mail „Pom de Crăciun”. Cele mai frumoase fotografii vor fi premiate.

Persoanele interesate se pot înregistra AICI.

# Craft Challenge: Make Cut-Out Snowflakes

Nu se poate nega faptul că toată lumea a făcut fulgi de zăpadă din hârtie și a fost o activitate preferată în primii ani de școală, mai ales că acești fulgi de zăpadă rezistă mai mult decât cei reali. Fie că îi atârnați pe brad sau îi lipiți pe fereastră, fulgii de zăpadă din hârtie sunt cu adevărat un simbol al iernii și o activitate ce poate fi practicată cu întreaga familie.

Întrucât Ziua Fulgilor de Zăpadă este marcată pe 27 decembrie, America House Chisinau invită pe toată lumea, în special pe elevii de gimnaziu și din clasele primare, să accepte provocarea și să vină cu idei creative de a face fulgi de zăpadă din hârtie! Puteți să vă inspirați de pe site-uri web sau din videoclipuri.

Arătați procesul de realizare într-o serie de patru fotografii (colaj foto) cu rezultatul final și utilizați hashtag-ul #MakeCutOutSnowflakesDay. Pe 28 decembrie, cele mai interesante și creative rezultate vor fi postate pe platformele de socializare ale America House Chisinau.

Trimiteți fotografiile la [email protected] până pe 23 decembrie cu subiectul Make cut-out snowflakes.

# Prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în rândul familiilor afectate cu HIV

În cadrul campaniei sociale de combatere a HIV/SIDA „Nedetectabil = Netransmisibil”, Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, cu ajutorul financiar oferit de Ambasada SUA, a lansat un proiect cu scopul de a preveni răspândirea infecției COVID-19 în rândul familiilor afectate cu HIV, prin procurarea dezinfectanților și măștilor, creșterea aderenței la tratamentul antiretroviral a părinților și copiilor acestora infectați cu HIV, prin consilieri psihosociale online. La fel, prin intermediul acestui proiect, copiii infectați cu HIV au acces la educație online (s-au procurat 23 de tablete și cartele cu internet pentru 17 luni și rechizite școlare pentru acești copii).

America House Chisinau vă invită să participați la un live pe Facebook pe 23 decembrie, începând cu ora 16.00 și să aflați mai multe despre donațiile, sprijinul și ajutorul oferit familiilor afectate de infecția HIV în perioada pandemiei de la invitata noastră – Ludmila Marandici, implementatoarea proiectului.

Ludmila Marandici este în prezent șefă de secție (Secția Centrului de zi pentru persoanele consumatoare de substanțe psihoactive), A.O. „Inițiativa Pozitivă”, medic de specialitate, absolventă a programului de schimb Community Connections.

# Can we make machines understand that it’s Christmas time?

V-ați întrebat vreodată cum este posibil să vă deblocați telefonul pur și simplu uitându-vă la el sau cum poate Facebook să vă recunoască prietenii în imagini?

America House Chisinau invită pe toată lumea pe 23 decembrie, începând cu ora 18.00, în special pe cei care sunt fani ai vieții și tehnologiei digitale, să participe la o sesiune virtuală cu cei doi invitați speciali:
# Ana-Maria Brînză – coordonatoare proiecte IT la Orange Systems, absolventă UGRAD;
# Vasile Păpăluță – Inginer Machine Learning la Orange Systems, cofondator Sigmoid.

În timpul acestei sesiuni, veți afla despre învățarea automată. Vă veți familiariza cu conceptele care stau la baza autoturismelor, recunoașterea facială, motorul de căutare Google, sistemul de recomandare Netflix și vă vom răspunde la întrebarea principală: „putem face mașinile să înțeleagă că este timpul Crăciunului?”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente