Proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere nu va mai fi gratuită. Cât vor costa noile taxe

la-scoala-auto-in-pandemie-peste-6000-de-persoane-nusi-pot-lua-permisul-de-conducere-desi-au-trecut-instruirile-158118-1603224542
Foto:Agora

În urma unor dezbateri publice, Guvernul a decis să aprobe o taxă de 70 de lei pentru examen, astfel proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere nu va mai fi gratuită. Potrivit proiectului propus, vor fi majorate și tarifele pentru probele practice la anumite categorii de vehicule.

Cel mai mult vor plăti doritorii de a obține un permis cu categoriile В și BE. Dacă în prezent taxa pentru proba practică este de 200 de lei, aceasta s-ar putea majora până la 300 de lei. Cei care vor dori să o susțină cu automobilul de la școala auto, vor plăti 170 de lei, în loc de 150 cât este acum.

Și tarifele pentru proba practică destinată viitorilor șoferi de camioane și autocare va costa mai mult, mai exact, cu 70 de lei, iar cu vehiculul de la școala auto cu 40 de lei mai scump.

Documentul prevede și o reducere de taxe, așadar, cei care vor dori să obțină un permis de conducere pentru motociclete vor plăti cu 80 de lei mai puțin pentru probele practice.

Totodată, se vor majora și taxele pentru eliberarea, preschimbarea și restabilirea permisului de conducere, în funcție de termenul în care solicitantul va dori să fie emis.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente