(video) Andrian Candu, despre ședința de ieri a parlamentului: „Politic, ne-am rostogolit vreo două decenii în istorie”

candu

Președintele Grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a susținut un briefing de presă. Acesta a analizat ședința de ieri a Parlamentului Republicii Moldova și acțiunile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și ale Partidului „ȘOR”.

„Politic, ne-am rostogolit vreo două decenii în istorie. Eu, în calitate de președinte al Parlamentului RM, timp de patru ani de zile, în această instituție mă adresam parlamentului cu asemenea cuvinte «onorat plen»; în ultimii doi ani de zile, în acest plen aproape că nimic nu se întâmplă. Doi ani de zile, de când la conducerea țării se află socialiștii și, în diferite etape, partenerii săi, legea nu mai este lege, procedurile nu mai sunt proceduri și nici bunul simț nu se mai regăsește. Despre decizii dezastroase care încalcă bunul simț încă mult se va mai discuta. Este o pierdere de timp să mai vorbim despre cei care guvernează astăzi țara, chemând la patriotism. În 10 ani de experiență, multe am văzut, dar ceea ce vede o țară în ultima perioadă de timp aduce dezamăgire, regrete. Aici, în plenul parlamentului, ieri, la miez de noapte, le-am atras atenția colegilor din PSRM și „ȘOR” că odată și odată vine sfârșitul și că toți plătesc pentru greșelile pe care le fac. PDM, din care am făcut parte, s-a rupt de realitate când a început să ia decizii netransparente pe la bucăți de noapte, pe ascuns, sau punând în prim plan o anumită eficiență, se luau decizii mai puțin transparente, ascunzându-se inclusiv de opoziție. Ceea ce s-a aprobat pe bandă rulantă în ultimele două săptămâni va trebui studiat, analizat de politicieni, de juriști și de întreaga populație, chiar și de anumiți specialiști în domenii medicale. Nu am prea văzut în ultimul timp un asemenea dispreț față de cetățeni. Socialiștii în coaliție cu echipa «ȘOR» s-au bătut în piept cât de bine le fac cetățenilor că au anulat legea miliardului, dar au evitat să zică ce consecințe va aduce: inflație, creșterea prețului, devalorizarea leului etc. Cu regret, noi nu am reușit ieri să-i oprim. Opoziția a fost mințită că legea bugetului se va vota astăzi”, spune Candu.

Amintim că, ieri, ședința parlamentului s-a încheiat la miez de noapte. Deputații PSRM și cei din platforma Pentru Moldova s-au întrunit în ședință și au aprobat legi în parlament, inclusiv cea a bugetului de stat pentru anul 2021. Detalii, AICI!

Reamintim, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe s-a întrunit ieri, 16 decembrie, începând cu ora 21.00. Deputatul PAS Radu Marian a dat buzna în timpul ședinței și a solicitat cu strigăte să fie întreruptă ședința.

Deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov a presupus, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că majoritatea parlamentară urmează să încheie până la miezul nopții sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente