Autentificarea cu login și parolă pe site-ul servicii.fisc.md va fi suspendată. Ce serviciu îl va înlocui

d

Serviciul Fiscal de Stat anunță că, începând cu anul 2021 va fi anulată autentificarea cu login și parolă pe portalul www.servicii.fisc.md. Astfel, unica metodă de autentificare în cadrul serviciilor fiscale electronice va avea loc prin intermediul sistemului „Cabinetul personal al contribuabilului”.

Sistemul „Cabinetul personal al contribuabilului” va fi dat în exploatare la data de 30 decembrie. Conform acestuia, autentificarea în cadrul serviciilor fiscale electronice se efectuează prin intermediul serviciului guvernamental de autentificare și control MPass.

Serviciul guvernamental MPass pune la dispoziție autentificarea prin diverse metode:
# cu semnătură electronică eliberată pe dispozitiv securizat de creare a semnăturii în baza cartelei SIM (obținută de la Î.M. „Orange Moldova” sau Î.M. „Moldcell” S.A);
# cu semnătură electronică eliberată pe dispozitiv criptografic – Token (obținută de la I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” sau I.P. „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”),
# cu buletin de identitate electronic emis de către I.P. „Agenția Servicii Publice”;
# prin metoda „Autentificare în doi pași”, care nu necesită aplicarea semnăturii electronice pentru fiecare autentificare, ci doar la prima setare a codului de verificare în contul MPass.

Totodată, de către SFS și IP CTIF au fost elaborate ghiduri textuale și video aferent modului de „Autentificare în doi pași”.

#1. Setarea codului de verificare pentru „Autentificarea în doi pași”, accesează aici.

#2. „Autentificarea în doi pași”, accesează aici.

#3.  Ghid video „Autentificarea în doi pași”, accesează aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente