În Moldova a apărut o nouă televiziune care emite live non-stop evenimentele de importanță sporită

rlive

Un nou post de televiziune a început să emită în Republica Moldova – RLIVE TV! Conceptul grilei de emisie este unul inedit, fiind vorba de un format din transmisiuni în direct ale evenimentelor de interes public și de importanță sporită pentru cetățenii țării. Are un obiectiv primordial! „Este o odă jurnalismului și telespectatorului moldovenesc, care va putea să se informeze din prima sursă de la TV, online sau de pe telefonul mobil, fără nicio influență sau cenzurare”, a declarat Dumitru Țîra, fondatorul RLIVE TV.

Consiliul Audiovizualului a aprobat, la 1 octombrie 2020, eliberarea licenței de emisie pentru televiziunea RLIVE. RLIVE TV reprezintă o platformă de comunicare deschisă, modernă și inedită, dedicată celor care privesc televizorul în timpul zilei, de la birou, la locul de muncă sau de acasă, sau de pe telefonul mobil. Conținutul și grila de emisie este reprezentată prin transmisiunile LIVE ale celor mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, știri grafice la finalul fiecărei ore, precum și o diversitate de rubrici informative, educative și distractive pentru diverse vârste și preferințe.

„Mă bucur mult, că împreună cu colegii am putut transforma pasiunea noastră în acest proiect TV deosebit. Este o odă jurnalismului și telespectatorului moldovenesc, care va putea să se informeze din prima sursă de la TV, online sau de pe telefonul, fără nicio influență sau cenzurare. Mă bucur că putem oferi posibilitatea televiziunilor și portalurilor de știri autohtone, în special celor regionale, să preia video de la orice eveniment, pentru producerea materialelor proprii. Este a treia televiziune pe care o construiesc în ultimii 10 ani și sunt fericit să pot împărtăși această posibilitate cu toată țara. “Moldova, acum ai televiziune” s-a transformat în „Moldova, acum ai live la televizor”. Invit absolut pe toți care vor să afle primii despre orice, să se uite la RLIVE TV sau să acceseze butonul TV de pe realitatea.md, rlive.md sau bani.md”, a explicat fondatorul RLIVE TV, Dumitru Țîra.

RLIVE TV își propune să fie un furnizor de conținut care oferă publicului o experiență completă și reușită a adevărului, astfel că telespectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze principalele evenimente din țară în regim real sau mai târziu, în reluare.

„Țara noastră suferă la capitolul jurnalism veritabil. De aceea, ne propunem să arătăm realitatea așa cum este, fără intervenții subiective, analize ipotetice sau comentarii analitice. Oamenii au nevoie de o schimbare în felul de a percepe informațiile, au dreptul de a fi informați în mod rapid, corect și complet, și din prima sursă. Informația corectă și exactă, face diferența”, a adăugat Irina Luca, editoră-șefă RLIVE.

Postul de televiziune RLIVE TV emite în regim non-stop, șapte zile din săptămână și se bazează pe producerea și difuzarea programelor formate 100% din produs autohton. În conformitate cu legislația în vigoare, cel puțin 80% din program și emisiuni vor fi difuzate în limba română. RLIVE TV va interacționa direct cu principalele platforme online ale grupului de presă – www.realitatea.mdwww.realitateaLIVE.md și www.bani.md, care au demonstrat pe parcursul anilor că respectă cu strictețe valorile şi principiile privind echilibrul de opinii şi informarea obiectivă şi corectă a publicului.

Noul post de televiziune RLIVE TV este deja disponibil în peste jumătate din rețele de cablu și IPTV din Republica Moldova, inclusiv cele mai mari, asigurând acoperirea pe țară de peste 75 % din toți abonații TV prin cablu și IPTV. Până la finalul lunii decembrie urmează a fi semnate contractele de distribuție cu toate rețelele de cablu și IPTV. De asemenea, RLIVE TV este prezent în mediul online, pe site-urile grupului și site-urile partenere, într-un widget comod, chiar pe paginile principale ale platformelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente