Atunci când a fost concepută ideea bibliotecii digitale, au fost puși în prim plan elevii, părinții și profesorii

7Z9A8908

Direcția Generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău continuă să se implice în activitățile proiectului Educație Online și să contribui, alături de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la gestionarea cadrelor didactice implicate în crearea lecțiilor video.

În luna iulie a fost recrutată o echipă de peste 300 de profesori și cadre didactice, precum a fost constituită și echipa de filmare care lucrează la moment. Au fost filmate peste 2 500 de lecții, care sunt acum în proces de montare și plasare pe canalele de Youtube, iar pe site-ul educatieonline.md au fost încărcate aproximativ 2 000 de lecții video noi, care vor acoperi toate conținuturile curriculare pentru anul academic curent. 

Șefa adjunctă a DGETS afirmă că pentru etapa a doua a proiectului Educație Online, au avut loc colaborări cu mai mulți experți din mai multe domenii, datorită cărora se vor produce mai multe produse tematice, activități interactive, activități legate de siguranța online, pentru ca părinții, cadrele didactice, elevii să poată beneficia de o varietate largă de resurse, car vor fi de folos bine în această perioadă. 

„Dragi elevi și dragi părinți, voi sunteți cei care beneficiați în primul rând de resursele plasate pe site-ul educatieonline.md. Atunci când a fost concepută această idee de bibliotecă digitală, ne-am gândit în primul rând la Dumneavoastră.

Acum ne aflăm în cea de-a doua etapă a proiectului Educație Online, în luna mai am semnat un Memorandum de colaborare între Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În cadrul acestui Memorandum au fost stabilite condițiile pentru următoarea etapă, pentru că ne dorim să întregim biblioteca și să avem lecții care ar acoperi toate conținuturile curriculare, din luna septembrie până în luna mai”, a transmis șefa adjunctă a DGETS, Daniela Munca-Aftenev.

În același timp, resursele educaționale în format video vor fi plasate și transmise și în rețeaua de televiziune națională, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți elevii. Peste 17 000 elevi (circa 20 %) nu dispun de computere, utilizând alte mijloace tehnice decât computerul.

Pentru realizarea etapei a doua a proiectului Educație Online, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a alocat 5 milioane de lei. Banii se vor utiliza pentru elaborarea conținutului video și grafic, cu toate cheltuielile aferente procesului tehnic, cu achitarea implicării profesorilor și experților, care sunt parte a proiectului, cât și pentru dezvoltarea platformei. 

Etapa a doua a proiectului Educație Online este implementată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Direcției generale educație, tineret și sport, Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa Viitorului, Tekwill, Crunchyroll și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente