A fost lansată o aplicație mobilă pentru tinerii care sunt în căutarea unui job. Cum funcționează aceasta

tdc-sibiu-2-21-920×613-920×613

Organizația Internațională a Muncii (OIM) a lansat o aplicație mobilă pentru a ajuta tinerii din Republica Moldova să-și cunoască drepturile în domeniul muncii și să fie mai bine pregătiți pentru a intra pe piața muncii. Aplicația „Drepturile tinerilor la locul de muncă” este un joc educativ, care poate fi descărcat în mod gratuit de pe Google Play.

Aplicația va ghida tinerii să învețe despre contractele de muncă, securitatea socială, condițiile de muncă, sănătatea și securitatea muncii. Fiecare subiect este introdus prin întrebări: teste, întrebări și teste-istorioare, prezentând situații din viața reală.

Aplicația mobilă vine ca o soluție pentru problemele cu care se confruntă tinerii pe piața muncii. Atragerea tinerilor pe piața muncii rămâne în continuare o provocare – 27,4 % dintre tinerii între 15 și 29 de ani sunt clasificați ca inactivi sau dezavantajați. Potrivit datelor statistice, rata șomajului în rândul tinerilor nu indică situația reală de pe piața muncii.

 

 

Aplicația „Drepturile tinerilor la locul de muncă” este o premieră pentru Republica Moldova și a fost elaborată de OIM în parteneriat cu Biroul Guvernului Republicii Cehe în cadrul proiectului ”Reactivarea dialogului social pentru un răspuns eficient la COVID-19 în Moldova prin Parteneriate Locale de Ocupare”. Pe parcursul ultimilor ani, Guvernul Republicii Cehe a susținut mai multe proiecte de abilitare a tinerilor din Moldova, printre care și lansarea aplicației mobile „Navigarea Pieței Muncii: Abilități de căutare a locurilor de muncă pentru tineri”. Aceasta este disponibilă gratis în Apps Store cu abrevierea „SLM” (de la denumirea aplicației în engleză Surf the labour market).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente