(foto) Persoanele cu forme ușoare și medii a virusului COVID-19 vor fi internate la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie 

6
Foto:Iv Ceban

Începând de astăzi vor fi activate 130 de locuri în blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie pentru internarea pacienților bolnavi cu COVID-19, forme ușoare și de gravitate medie.

În total, 130 de paturi vor fi amenajate pe trei etaje a câte 40 – 45 de locuri pe fiecare. Primele 45 de paturi vor fi activate astăzi, astfel încât în după amiaza zilei vor fi internați primii pacienți.

Iv Ceban

Într-un comunicat al Primăriei Chișinău se menționează că secția nou formată pentru tratarea pacienților prin COVID-19 a fost suplinită cu personal medical, acesta fiind instruit și asigurat cu echipamente necesare intervențiilor conform protocoalelor naționale. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale urmează să pună la dispoziție cantitatea de preparate medicamentoase destinată necesităților instituției.

Iv Ceban

Potrivit primarului general, Ion Ceban, din bugetul municipal, pentru renovarea acestui bloc au fost alocate 960 000 de lei, iar sursele financiare ar putea fi suplimentate în funcție de necesități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente