Biblioteca digitală Educație Online a fost creată pentru asigurarea unui proces de învățare continuu, accesibil și inovativ

7Z9A8961

Pentru implementarea etapei a doua a proiectului Educație Online, alături de colegii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cei de la Direcția generală educație, tineret și sport, Primăria municipiului Chișinău a reușit să identifice cele mai bune cadre didactice implicate în filmarea secvențelor de lecții și coordonatori pentru fiecare disciplină școlară.

Proiectul Educație Online este o dovadă a succesului și a perseverenței, este o idee concepută ca fiind un proiect pilot, dar care a ajuns să fie condus spre un progres digital unic pentru aplicarea procesului educațional din întreaga țară, destinat elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ primar, secundar și general, precum și cadrelor didactice.

Aproximativ 27.400 de profesori din cadrul învățământului general utilizează în munca lor o infrastructură mai bună cu resurse digitale, creată pe baza platformei educatieonline.md. Iar un număr estimativ de circa 331.000 de elevi din instituțiile de învățământ, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități au acces la programul școlar, elaborat într-o nouă formă, în această perioadă dificilă.

„În faza secundă, ne-am propus să elaborăm mai multe lecții video decât am preconizat inițial, fapt ce ne mobilizează să muncim și mai mult în continuare. La această etapă vor fi realizate aproximativ 3.000 de lecții video noi, vom dezvolta infrastructura digitală a bibliotecii, vom introduce noi module, rubrici și vom veni cu și mai multe idei inovative pentru educația copiilor noștri.

Vreau să mulțumesc din suflet profesorilor pentru efortul, pe care continuă să îl depună în tot ceea ce fac, pentru răbdarea, devotamentul și responsabilitatea de care dau dovadă pentru această provocare, pe care am inițiat-o în primăvara anului 2020. Elevilor și părinților le doresc mult entuziasm în procesul de învățare, forță, încredere, să fie alături de profesorii lor, să-i încurajeze și să le ofere ajutor în folosirea noilor instrumente digitale.”, a menționat Angela Cutasevici, viceprimara de ramură a municipiului Chișinău.

În procesul de creare și producere a lecțiilor video sunt implicate peste 300 de cadre didactice, 170 de coordonatori și avizori, experți, operatori și voluntari, care înregistrează lecțiile video la disciplinele incluse în curriculumul național. 

Etapa a doua a proiectului Educație Online este implementată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Direcției generale educație, tineret și sport, Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa Viitorului, Tekwill, Crunchyroll și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente