Biblioteca digitală educatieonline.md continuă să fie dezvoltată și suplinită cu noi lecții video

7Z9A9027

Educatieonline.md este biblioteca digitală care a devenit un proiect de succes pentru învățământul din municipiul Chișinău, dar și din întreaga țară. În etapa a doua de dezvoltare, implementatorii și-au propus propus să îmbunătățească platforma printr-o identitate vizuală nouă, mai multe lecții video noi conform curriculumului național, precum și introducerea noilor rubrici și module pentru elevi, părinți și profesori.

În faza a doua, elementele accesibile la prima etapă: lecțiile video, materialul didactic digitalizat, exercițiile și prezentările, vor fi suplinite cu filmulețe tematice, activități interactive, materiale digitale despre siguranța online, educația parentală, sfatul psihologului/ logopedului, precum și pregătirea pentru examene. 

Echipa primăriei municipiului Chișinău a fost inițiatoarea acestui proiect în primăvara anului curent, atunci când a început pandemia de COVID-19 și s-a declarat starea de urgență. În acest sens, primarul general al municipiului Chișinău a ținut să vină cu un mesaj către partenerii implicați în etapa a doua, tuturor profesorilor, experților și coordonatorilor.

„Prima etapă, în care am creat și dezvoltat biblioteca digitală educatieonline.md, ne-a confirmat că putem realiza și dezvolta acest proiect. Astăzi avem 4370 de lecții video elaborate, dintre care 1200 urmează a fi încărcate. Avem mii de abonați și milioane vizualizări. Împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, am semnat un memorandum, iar ca obiectiv ne-am propus să suplinim biblioteca cu noi lecții video și cu mai multe suporturi didactice deschise.

Mulțumesc tuturor celor implicați: partenerilor de dezvoltare, experților în educație, profesorilor, coordonatorilor, echipelor de filmare și echipelor tehnice. 

Datorită vouă, Educație Online va rămâne un proiect frumos și util în istoria sistemului educațional din Republica Moldova și exemplu pentru alte țări”, a afirmat primarul general al Capitalei.

În procesul de creare și producere a lecțiilor video sunt implicate peste 300 de cadre didactice, 170 de coordonatori și avizori, experți, operatori și voluntari, care înregistrează lecțiile video la disciplinele incluse în curriculumul național. 

În același timp, o echipă de experți va elabora Ghidul de utilizare a bibliotecii digitale care va include recomandări de ordin metodologic pentru cadrele didactice din învățământul general, exemple de sarcini cu integrarea lecțiilor video și a activităților interactive, dar și modele de integrare a resurselor RED în procesul de predare-învățare-evaluare. 

Etapa a doua a proiectului Educație Online este implementată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Direcției generale educație, tineret și sport, Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa Viitorului, Tekwill, Crunchyroll și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente