Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, revocat din funcție. Chicu: „Este o rușine enormă pentru țară”

neaguța

În cadrul ședinței guvernului din 9 decembrie, s-a votat revocarea ambasadorului Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța. Decizia a fost luată după ce într-un microbuz cu numere de înmatriculare diplomatice s-a depistat un lot de anabolizante la intrare pe teritoriul Moldovei. Ministerul de externe a confirmat că microbuzul este arondat Ambasadei Moldovei în Rusia și transporta poșta diplomatică.

„Cred că toată lumea știe că decizia vine în urma actului rușinos care s-a întâmplat câteva zile în urmă. Degrabă o să devenim faima contrabandei în Europa. Este o rușine enormă pentru țară”, a declarat Chicu, cerând ministerului de externe să facă schimbări în sistem, întrucât lucrurile nu funcționează bine.

Microbuzul cu lotul de anabolizante, care este arondat Ambasadei Moldovei în Rusia, a fost reținut la 5 decembrie, la punctul de trecere a frontierei Palanca. Microbuzul se îndrepta spre Rusia. Conform estimărilor procurorilor, valoarea lotului de anabolizante și de substanțe psihotrope care au fost depistate în microbuz este de 8 milioane de lei.

Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  a înaintat șoferului de microbuz învinuiri de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope. Șoferul a fost reținut, cerându-se pentru el arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Serviciul de presă al Serviciului Vamal a comunicat pentru NewsMaker că anabolizantele se păstrează la un depozit special pentru mărfuri confiscate. Sursa a adăugat că de acest caz se ocupă PCCOCS și ne-a propus să adresăm toate întrebările procurorilor.

Judecând după imaginile care au fost publicate de Serviciul Vamal, în microbuz s-au depistat substanțele Boldenon undecilenat și Chlorodehydromethyltestosterone. Aceste preparate sunt folosite adesea de sportivi pentru creșterea masei musculare.

Lilian Carp, deputatul PAS, a declarat despre faptul că contrabanda cu anabolizante a fost organizată de ambasadorul Neguța: „Este cu certitudine implicarea Ambasadei Moldovei în Rusia, dar și nemijlocit a lui Andrei Neguța. El este omul lui Igor Dodon, fiind acoperit în acțiunile sale ilegale de către președintele Dodon”.

Ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța nu a comentat public învinuirile la adresa sa.

Ieri, 8 decembrie, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, Igor Dodon a declarat că ambasadorul Republicii Moldova în Rusia Andrei Neguța trebuie revocat din funcție, dacă se va demonstra că este implicat în contrabanda cu anabolizante.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente