Pe Google Maps a apărut posibilitatea să urmărești rutele și orarul troleibuzelor din Chișinău

FotoJet

Începând din luna decembrie, atât locuitorii, cât și oaspeții Chișinăului vor putea vedea în cele mai mici detalii itinerarele și orarul troleibuzelor pe Google Maps, versiunile desktop și mobilă.

Dacă trebuie să te deplasezi din punctul A în punctul B și nu știi bine itinerarul și orarul troleibuzelor din Chișinău, atunci Google Maps va deveni cel mai drag prieten al tău. Utilizarea acestui instrument este foarte simplă. Mai întâi, apasă butonul „Start” din colțul drept al aplicației. Se va deschide o nouă fereastră unde va trebui să indici locul în care te afli (e mai simplu să pornești locația, astfel încât Google să te identifice mai rapid), apoi indică locul în care urmează să ajungi și alege semnul „tramvai” care semnifică transportul public.

În meniul de mai jos vor apărea mai multe variante și va trebui să o alegi cea mai potrivită, apoi apasă „Start”. Ulterior, urmează pașii specificați în descrierea itinerarului.

Acest instrument a fost creat datorită programatorului Vasile Catana. Acesta a declarat pentru #diez că a făcut-o din propria inițiativă și i-a luat câteva luni ca să implementeze ideea. De asemenea, Vasile spune că oricine poate să se implice aici pentru a dezvolta platforma, astfel încât ea să ofere o informație cât mai corectă pentru utilizatorii Google Maps.

fotocredit: fb/Vasile Catana

Pe viitor se plănuiește introducerea orarului și itinerarului autobuzelor din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente