Namibia a scos la vânzare 170 de elefanți din cauza secetei și conflictelor dintre oameni și animale

freiwilligenarbeit-namibia-afrika-artenschutz-elefantenbulle-damaraland-natucate

Namibia a scos la vânzare 170 de elefanţi pentru a reduce conflictele apărute dintre oameni şi animalele. Namibia este o țară semi-aridă din sudul Africii, cu o populaţie puţin numeroasă.

Ministrul Mediului a declarat pentru AFP că guvernul din care face parte a ales să vândă elefanţi vii din mai multe motive, în special din cauza numărului lor în creştere, scrie digi24.ro.

Potrivit ministerului, animalele au fost scoase la vânzare după „constatarea unei necesităţi de reducere a populaţiei acestora din cauza secetei şi a creşterii numărului de exemplare, care au dus la conflicte între oameni şi elefanţi”.

Shifeta a subliniat că Namibia nu are intenţia de a vinde elefanţii într-o manieră imprudentă. „Trebuie să ne asigurăm că ţările au condiţii propice” pentru a-i primi, a subliniat ministrul.

Pentru exportarea acestor animale, cumpărătorii vor trebui să se asigure că exigenţele Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie (CITES) sunt îndeplinite, atât în ţara de export, cât şi în ţara de import, astfel încât tranzacţia să fie autorizată, se indică în anunţul menţionat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente