(live) Protest în centrul Capitalei. Mai multe persoane au ieșit în stradă la îndemnul Maiei Sandu

Fără titlu

Începând cu ora 10.00, mai multe persoane s-au adunat în fața Parlamentului Republicii Moldova și protestează. Aceștia scandează „jos mafia”.

Oamenii au ieșit în stradă, după ce ieri, 2 decembrie, președinta nou aleasă a îndemnat oamenii să iasă la un protest pașnic.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele alegerilor. Ei încearcă să anuleze rezultatele alegerilor prezidențiale. Ei au înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea președintelui ales și să treacă în subordinea parlamentului. Aceasta este o tentativă de uzurpare a puterii în stat. Este clar că acest abuz nu este ultimul. Ei vor să reducă în mod abuziv împuternicirile președintelui”, a declarat președinta aleasă, Maia Sandu.

Urmărește mai jos imagini live de la protest.

Organizatorii protestului reamintesc periodic despre respectarea măsurilor de siguranță (purtarea măștii și păstrarea distanței fizice) în contextul COVID-19.

Reamintim că, conform noului regulament emis de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, săptămâna trecută, întrunirile de orice tip la care participă mai mult de 50 de persoane sunt interzise.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente