(foto) Cortul din parcul UTM a găzduit creații și inovații la evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

8-1030×775

Instalat cu prilejul remarcabilului eveniment științific „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, giganticul cort din Parcul-muzeu al tehnicii în aer liber al UTM și-a confirmat menirea de spațiu demn de a găzdui Universul Științei.

Menit să servească ca spațiu modern pentru diverse evenimente cu tentă creativ-inginerească, această nouă atracție din Parcul UTM „respiră” creativ, transformându-se într-un veritabil Centru expozițional.

Nemijlocit în cadrul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” aici și-au etalat creațiile inginerești și inovațiile în domeniul lor de specialitate studenții, doctoranzii, profesorii departamentelor Design industrial – din cadrul Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi; Design interior și cel de Arhitectură – din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură; Design vestimentar industrial și Tehnologia și designul confecțiilor textile – din cadrul Facultății Textile și Poligrafie etc. Lucrările etalate au debordat de ingeniozitate, spirit  creativ și gândire inginerească, transformând acest spațiu într-un lăcaș demn de a găzdui Universul Științei, dezvăluindu-i publicului interesat cum e să fii cercetător și oferindu-i posibilitatea de a savura, aievea sau la distanță,  invențiile și creațiile zămislite în laboratoarele de cercetare.

Deși „Noaptea Cercetătorilor Europeni” s-a încheiat oficial, acest spațiu va păstra mereu, impregnat în sine, fiorul creației și al cercetării științifice – o amintire a ediției mai speciale din anul curent a evenimentului, dar și un imbold pentru manifestarea în continuare a efortului creativ-științific.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente