(foto) Combină teatrul cu sculptarea figurinelor și bijuteriilor parcă rupte din povești. Cum arată lucrările handmade realizate de Alina Uncu

BeFunky-collage (17)

Constelații, cosmonauți, viețuitoare marine și iepurași – astea sunt doar câteva dintre lucrările ceramice ale Alinei Uncu, cea care ne-a surprins plăcut pe pagina sa de Instagram, dar care totodată are tare multe să ne povestească. De aceea, fiți alături de noi și aflați povestea artistică a Alinei.

Alina Uncu vine dintr-o familie artistică, părinții ei sunt sculptori, iar ea a ales o cale ușor diferită, deși tot în domeniul artei. Tânăra a absolvit facultatea de teatru, acum fiind actriță deja de câțiva ani la un teatru din Capitală. În primăvara anului curent, atunci când toți noi trebuia să petrecem în mod neașteptat o cantitate neobișnuită de timp acasă, Alina a început să cocheteze cu modelarea și să sculpteze figuri din plastilină pentru pici. Aici a început aventura ei creativă într-o altă direcție decât își imaginase.

„După mine, figurinele au ieșit destul de drăguțe, simple și atmosferice. Atunci m-am gândit că exact așa ar trebui să fie prima jucărie a bebelușului. Prin urmare, s-a născut ideea de a realiza figurine pentru copii. Acestea sunt fabricate din poliuretan modelabil și durabil, iar materialul nu este deloc toxic. Recunosc, procesul de lucru consumă destul de mult timp. Inițial, sculptez din plastilină, apoi îndepărtez matrița din silicon, după care torn plastic lichid în ea și când devine solidă o mărunțesc și, în cele din urmă, vopsesc”, povestește Alina despre procesul de confecționare a figurinelor.

Vă invităm să vedeți aici câteva dintre lucrările handmade ale tinerei, care te cuceresc duios!

Alina Uncu

Acum, în ajunul sărbătorilor de Crăciun, artista a început să confecționeze și decorațiuni pentru brad și recunoaște că e o satisfacție enormă să se ocupe de această activitate, așa încât uneori are impresia că se teleportează în copilărie.

„Sper din toată inima că jucăriile mele vor aduce amintiri plăcute și calde din copilărie unui adult, iar copii vor avea o senzație de basm”, menționează Alina.

De asemenea, Alina are și un magazin online „Hominem”, unde vinde inelele pe care le lucrează manual. Această idee a apărut din dorința de a purta ceva unic, special și deosebit, aspecte pe care se străduie să le implementeze în conceptul articolelor sale.

Spre final, artista ne-a mărturisit că, deși magazinele ei „Hominem” și „CATAMORPHOSIS” sunt încă foarte tinere, există suficiente idei încât ele să poată crește frumos și încrezător și speră ca prin această activitate artistică să le poată oferi oamenilor dragostea pentru artă.

„Vreau să spun că mă consider o persoană fericită, pot oferi creativitatea și energia mea oamenilor, iar în schimb primesc recunoștința și dragostea clienților mei. Acest lucru este incomparabil și nu am decât mulțumiri”, punctează Alina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente