Egiptul te cheamă cu oazele sale all-inclusive, iar noi te ajutăm să-ți pregătești vacanța mult așteptată. Dar înainte de aceasta, iată ce trebuie să știm pentru a petrece o săptămână de neuitat în Sharm el-Sheikh.
Înainte de călătorie
Temperaturile medii în această perioadă în Sharm el-Sheikh sunt de 31,5 °C, deci frige. Nu uităm să luăm crema pentru protecție solară, costumul de baie și pălăria preferată.
Toate persoanele care intră pe teritoriul Egiptului au nevoie de confirmare a testului negativ la COVID-19. Recomandăm să îl ai deja trecut conform normelor acceptate de Statul Egipt. Dacă nu, poți face testul contra cost la aeroport.
Aterizarea în Egipt
La aterizare am fost întâmpinat de un reprezentat partener al companiei JoinUp, care a avut grijă să am toate cele necesare în ordine (declarația, fișa de imigrare etc.), după care am trecut controlul de securitate, iar un alt reprezentat m-a ajutat să ajung la destinație. Aeroportul fiind chiar în oraș, drumul până la stațiune a durat doar 15 minute. La recepția stațiunii am fost ajutat rapid să mă cazez. A doua zi dimineața, m-am întâlnit cu alți doi reprezentanți ai companiei, care mi-au propus activități pe care le putem face în afara stațiunii. Au avut grijă să-mi dea informațiile de contact și să mă țină la curent cu orice schimbări de program.
Proprietatea Reef Oasis Blue Bay
La recepția proprietății ai codul QR magic care te ajută să descarci un fișier ce cuprinde harta stațiunii, activitățile pe care le poți face pe teritoriul ei, orele mesei și detalii de siguranță. Stafful este prietenos și gata să te ajute cu orice întrebare. Limba de comunicare variază de la engleză la rusă.
Proprietatea Reef Oasis Blue Bay, pe lângă multitudinea de piscine pe care le are puse la dispoziție vizitatorilor, te surprinde și cu o mică oază de corali care se află nu departe de plajă.
Un lucru pe care cu siguranță nu îl vei putea uita este apusul din Sharm el-Sheikh; hai să spunem că are un șarm aparte.
Dacă te-ai saturat de piscină și ești gata să înfrunți marea cu tot ce are ea să-ți ofere, pregătește prosopul, căpitane, pentru că o să înotăm printre corali, e zi de snorkeling!
Bun venit în golful Ras Muhammed, ceea ce înseamnă capul lui Muhammed. Conform legendei, acest golf a căpătat acest nume nu de la profet, ci de la un beduin care se presupune că a trăit peste 100 de ani în această regiune.
Momentul magic se apropie când îți pui ochelarii de înot pe față și începi căutarea. În Ras Muhammed poți vedea peste 2 000 de specii de pești și, dacă ai noroc, vei observa și delfini sau alte mamifere acvatice. Este recomandat să nu atingi nimic și să nu iei scoici sau bucățele de corali, acest lucru fiind interzis prin lege.
Dar am vorbit cam mult despre mare, corali și locuri albastre; e timpul să mergem un pic și off-road.
Pregătește eșarfa (tagelmust), mănușile din piele și o pereche de ochelari, pentru că e timpul să ne aventurăm spre apus pe ATV. Iar dacă e prima dată când mergi pe unul, nu-ți face griji și apasă un pic mai ferm pe pedală.
Deșertul din Sinai este casa beduinilor (locuitorii deșertului), iar egiptenii au o multitudine de legende despre ei. În drum spre această locație, ghidul ne-a spus câteva trucuri pentru a recunoaște un beduin. În primul rând, sunt foarte înalți, cu ten întunecat, îmbrăcați în halatul lor tradițional și poartă mereu pe cap o eșarfă. Se spune că ei trăiesc foarte mult, pentru că folosesc ierburi naturale pe care singuri le cresc în locuri ascunse în mijlocul deșertului. Printre alte chestii faimoase de-ale lor este și ceaiul, din care am avut norocul să gustăm la finalul aventurii noastre în deșert.
Dacă și tu vrei să evadezi pentru un scurt timp într-o oază, în sensul destul de direct al cuvântului, dar și una mai departe de gălăgia Chișinăului, JoinUp te poate ajuta să alegi turul perfect în Sharm el-Sheikh. Mai multe detalii, pe joinup.md.