Topul țărilor în care să locuiești pe timp de pandemie. Bloomberg a realizat lista statelor care cel mai bine fac față virusului

vama
Foto:tvrmoldova.md

Pe măsură ce COVID-19 s-a răspândit în întreaga lume, au început să se vehiculeze mai multe preconcepții cu privire la statele care ar gestiona cel mai bine cea mai gravă criză de sănătate publică din prezent. Economiile avansate, precum SUA și Marea Britanie, clasificate ca fiind cele mai pregătite pentru o pandemie, au fost în mod repetat copleșite de virus și se confruntă cu o revenire la blocaje costisitoare. Între timp, alte țări, chiar și națiunile în curs de dezvoltare, au sfidat așteptările, unele eliminând totuși agentul patogen din granițele lor, scrie Bloomberg.

Bloomberg a analizat mai multe statistici și a făcut un top al țărilor în care ar fi cel mai bine să locuiești pe timp de pandemie. Topul include 53 de țări, aici se regăsește Rusia pe locul 22 și România pe locul 43. Republica Moldova, dar și vecina acesteia din est, Ucraina, nu se regăsesc în top. În fruntea clasamentului sunt Noua Zeelandă, Japonia și Taiwan, topul este încheiat de Peru, Argentina și Mexic.

Vedeți mai jos topul țărilor în care să locuiești pe timp de pandemie, potrivit Bloomberg.

Clasamentul se va schimba pe măsură ce țările își schimbă strategiile, atmosfera se schimbă și se întețește cursa pentru un vaccin viabil. Cu toate acestea, decalajul care s-a deschis între economiile de pe primele poziții și cele de pe ultimele locuri va dura probabil, cu consecințe potențial de lungă durată în lumea post-COVID.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente