(grafic) Fosta ministră a sănătății: „Dacă nu facem nimic, în doar două luni vom atinge un nou «record» de 200 000 de cazuri de COVID-19”

ala nemerenco 1
Foto: IPN

Ala Nemerenco, fostă ministră a sănătății, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că dacă autoritățile nu vor întreprinde noi măsuri anti-COVID-19, în două luni am putea ajunge la 200 000 de cazuri confirmate.

„În grafic e prezentată situația înregistrată în fiecare lună separat, iar în roz în coloană este indicatorul simplu de multiplicare a cazurilor în progresie de la o lună la alta. Nu indicatorul estimat clasic R0 de contagiozitate, dar cel real care deja s-a produs, adică la câte persoane noi în luna următoare a fost transmisă infecția de către cei infectați luna trecută conform datelor statistice. Dacă aplicăm pentru lunile decembrie-ianuarie un multiplicator de doar 1,3 (deși în august/septembrie/octombrie el a fost 1,4-1,5), în decembrie ne putem aștepta încă la 39 000 de cazuri noi și în ianuarie – la 50 000. Și doar în două luni atingem un nou «record» de 200 000 de cazuri. Dintre care încă alți 2 000 de pacienți vor deceda. Dacă nu faceți nimic și doar numărați statisticile…”, scrie în postare.

Ala Nemerenco a mai adăugat că numărul real al infectărilor este de două-trei ori mai mare în realitate, iar din acest motiv și progresia e atât de rapidă.

Amintim că Moldova a depășit pragul de 100 000 de infectări cu COVID-19 de la începutul epidemiei. Ieri, au fost confirmate 1 570 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei 83 789 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2 209 pacienți au decedat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente