(foto) Chirurgia plastică pentru femei, cum afli dacă e timpul potrivit

chirurgia_plastică_și_reparatorie

Deși tot mai mulți bărbați apelează la chirurgia plastică estetică, femeile rămân a fi mai intens interesate de intervențiile chirurgicale de corecție și înfrumusețare. De la mici modificări (precum mărirea buzelor, otoplastia sau blefaroplastia), până la unele mai considerabile (cum ar fi abdominoplastia, liposucția sau augmentarea sânilor sau feselor), gama de operații pe care le include chirurgia plastică și reparatorie este extrem de largă… Deci, cum decizi când a venit momentul potrivit să te adresezi la un chirurg plastician bun? Adresează-ți câteva întrebări.

# Cât de mult îți dorești o schimbare?

Uneori femeile se lasă influențate de trenduri sau de părerea oamenilor din jur, alteori este vorba de complexuri profunde, ce durează și care influențează efectiv calitatea vieții. Dacă te gândești la o operație plastică sau alta, în primul rând trebuie să-ți răspunzi sincer, cât de mult îți dorești schimbarea și dacă ești pregătită pentru ea. Dacă este vorba de o problemă reală, ce poate fi înlăturată prin intervenția chirurgului plastician, merită să folosești faptul că trăiești în secolul XXI, când există toate premisele pentru schimbarea de care ai tu nevoie.

Portrait of doctor marking female patients body for breast surgery

# Ești pregătită din punct de vedere fizic și financiar?

Există o sumedenie de operații plastice în Chișinău la prețuri accesibile, dar unele intervenții cer o oarecare investiție, plus mereu trebuie să te asiguri că ești pregătită și din punct de vedere fizic. Evident, un chirurg bun va verifica cu minuțiozitate starea sănătății tale, de la anamneză la analize și investigații necesare pentru a stabili că totul este în regulă. Totuși, există unele restricții pe care trebuie să le iei în considerație (de exemplu uneori este necesar să renunți la unele medicamente sau la viciile precum fumatul sau folosirea băuturilor alcoolice, până la recuperarea completă). Așadar, o discuție cu medicul este necesară, iar după consultație decizi dacă ești pregătită.

# Ai planificat bine ce schimbări îți dorești?

Desigur, dacă vrei doar să corectezi forma urechilor, de exemplu, nici nu e nevoie de mare planificare. Dar dacă, de exemplu, vrei o transformare radicală, poți combina liposucția cu lipofillingul (grăsimea este preluată dintr-o zonă unde se află în exces și transferată în una unde trebuie completat volumul, sâni, fese). Sau, poți combina liposucția cu o abdominoplastie. Trebuie să analizezi cu atenție ce opțiuni ai și dacă va fi mai bine să apelezi la o metodă sau alta, iar un chirurg plastician experimentat te va ghida cu ușurință spre cel mai bun plan posibil de acțiune.

Nu există un răspuns universal pentru aceste întrebări, dar dacă vei fi sinceră cu tine, cu siguranță vei găsi răspunsul care ți se potrivește ție, personal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente