(video) Trei priorități ale Maiei Sandu pentru următoarele săptămâni. „După învestire, vom organiza vizita lui Iohannis”

maia-sandu-raspunde-acuzatiilor-lui-igor-dodon-a-luat-glodul-in-mainile-proprii-si-la-aruncat-in-toti-cetătenii-el-reprezintă-frica-158900-1604400804

Maia Sandu a susținut un briefing la care a enumerat prioritățile din viitorul apropiat. Ea a spus că va cere ajutor din exterior pentru a face față crizei sanitare și economice.

# Politică externă pozitivă pentru scoaterea Moldovei din izolare internațională

„Am început să refacem relațiile cu România și Ucraina. Am primit susținere din partea liderilor țărilor europene. În primele săptămâni după învestire, vom organiza vizita președintelui Klaus Iohannis la Chișinău și o întrevedere cu președintele Zelenski.

Voi solicita ajutor sub formă de donație pentru depășirea crizei sanitare: ventilatoare, aparate radiografice digitale mobile, tomografe, medicamente, teste etc.”

# Asigurarea bugetului pentru anul 2021 cu resurse suficiente care să acopere cheltuielile din sistemul medical

„Solicit guvernului să aloce resurse financiare pentru motivarea personalului medical, să ofere posibilitatea de tratament gratuit la domiciliu din contul Asigurărilor Medicale Obligatorie în Sănătate.

Scutirea timp de un an al impozitelor salariale pentru reangajarea oamenilor care au fost disponibilizați din cauza pandemiei.”

#  Combaterea corupției și reforma justiției

„Voi aproba o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate și voi reseta modul de organizare a instituției.

Voi crea o modalitate de verificare a integrității judecătorilor pe care urmează să-i numesc.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente