UE a transmis țării noastre 50 de milioane de euro din pachetul de asistență macrofinanciară de urgență pentru lupta pandemică

download
Foto: Reuters

Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a transmis astăzi Republicii Moldova 50 de milioane de euro din pachetul de asistență macrofinanciară de urgență pentru suport în atenuarea impactului economic provocat de pandemia COVID-19.

Plățile sunt în conformitate cu prevederile din acordul și ratificarea Memorandumului de înțelegere ce prevede alocarea unei sume totale de 100 de milioane de euro. Plățile pentru alte tranșe vor fi condiționate de îndeplinirea condițiilor de politică stabilite, se arată într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Obiectivul acestui împrumut este de a diminua constrângerile de finanțare externă ale țării, de a atenua balanța de plăți și necesitățile bugetului, precum și de a sprijini Republica Moldova în situația financiară actuală, precizează Ministerul Finanțelor de la Chișinău, într-un comunicat de presă.

Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, iar maturitatea acestuia este de maxim 15 ani. Rambursarea împrumutului va avea loc într-o singură plată. Rata dobânzii aplicată pentru fiecare tranșă va depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională, mai arat comunicatul Ministerului de Finanțe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente