Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay va fi dezvoltat. Ce implică noul proiect

23c76bdb-fb40-424b-9368-2a1360785f35

Noul concept de dezvoltare a Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay vine să impulsioneze procesul de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic. 

Măsurile concrete care urmează a fi realizate pentru modernizarea multidimensională și multifuncțională a sistemului MPay se referă la integrarea tehnică în Sistemul MPay a multitudinii de prestatori de servicii de utilități și diferite servicii comerciale.

Sistemul MPay modernizat va fi în continuare administrat de către Agenția de Guvernare Electronică, în calitate de posesor și deținător al Serviciului MPay.  De asemenea, proiectul va contribui esențial la realizarea și unuia din obiectivele strategice ale Băncii Naționale a Moldovei privind sporirea nivelului de utilizare a plăților fără numerar, prin promovarea eficienței, siguranței, accesibilității și caracterului inovator al plăților.

Vă amintim că, beneficiarii de prestații sociale vor primi banii prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

Această modificare prevede excluderea obligației Casei Naționale de Asigurări Sociale de a contracta prestatorul de servicii de plată stabilit de beneficiar la data acordării dreptului la prestație socială. Astfel, se va asigura libertatea beneficiarului de a alege prestatorul de servicii de plată și modalitatea de plată prin orice instrument legal disponibil și în orice locație din țară prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente