Elevii, părinții și profesorii sunt încurajați să participe la un studiu despre educația sexuală în școlile din țară

1a6dd56385fd0b51d5

Elevii, profesorii, părinții își pot exprima opinia în cadrul cercetării „Cum are loc educația sexuală în școlile din țară?”, elaborate de Platforma Copiilor. Interviurile se vor desfășura online, pe platforma ZOOM.

Platforma Copiilor cercetează diferite aspecte ce țin de drepturile copilului, iar în acest an și-a propus să cerceteze cum se respectă dreptul la educație sexuală în instituțiile de învățământ și să vină cu recomandări pentru îmbunătățirea acestei educații.

Membrii și membrele platformei au decis să întrebe profesorii, elevii și părinții despre cum este predată educația sexuală adolescenților. Participanții și participantele vor avea posibilitatea să-și exprime opinia în cadrul unor interviuri de grup, conduse de experta Bogdana Bursuc, psihologă și psihoterapeută la București și membrii/membrele Platformei Copiilor.

Condiții  de participare în cadrul cercetării:
# părinții intervievați trebuie să aibă un copil/mai mulți copii la una din școlile/colegiile/centrele de excelență din țară.
# subiectul educației sexuale va fi abordat cu profesori diferiți, indiferent de disciplina pe care o predau.
# vor fi intervievați eleviidin clasele a VIII-a, a IX-a, a XI-a, a XII-a și studenții dinpenultimul și ultimul an la colegiu, școală profesională sau centru de excelență.
# interviurile se vor desfășura online, pe platforma ZOOM, în grupuri distincte: profesori, elevi și părinți.

Pentru a vă înregistra la interviuri, completați formularul de înscriere, în funcție de grupul-țintă în care vă regăsiți, accesând unul dintre următoarele linkuri:
Profesori;
Elevi;
Părinți.

Discuțiile și concluziile din cadrul interviurilor de grup se vor regăsi în cercetarea finală privind educația sexuală în școlile, colegiile și centrele de excelență din țară. Anonimitatea răspunsurilor este garantată.

Platforma Copiilor, o comunitate de elevi și eleve care vorbesc deschis despre cum se respectă drepturile copiilor, invită profesorii, elevii și părinții să participe la interviuri de grup pe tema educației sexuale în școli, colegii și centre de excelență. Interviurile sunt parte a unei cercetări inițiate de adolescenții și adolescentele de la Platforma Copiilor, ghidate de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și susținute de OAK Foundation, Workshop for Civic Initiatives Foundation, Save The Children, Suedia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente