(video) CEC a aprobat rezultatele alegerilor prezidențiale. Raportul a fost expediat la Curtea Constituțională pentru validare

curtea-constitutionala

CEC a aprobat, în ședința de astăzi, raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Acesta cuprinde o descriere exhaustivă a activităților de pregătire, organizare și desfășurare a scrutinului prezidențial.

Raportul urmează să fie prezentat Curţii Constituţionale împreună cu procesul-verbal de totalizare a rezultatelor turului doi al alegerilor Președintelui Republicii Moldova.

Potrivit art. 122 din Codul electoral, Curtea Constituțională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor în termen de 10 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluționarea definitivă de către instanțele de judecată a contestațiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislație.

Amintim că pe 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente