Informează-te despre top 10 beneficii ale cursurilor de dans pentru copii

photo-1595033950840-84340c803643

Cu toate că există o mulțime de sporturi, unul dintre cele mai elegante și benefice pentru sănătate și flexibilitate este dansul. Acesta cu ușurință poate fi pus pe același cântar chiar cu artele marțiale sau gimnastica, întrucât la fel are o mulțime de beneficii, dar spre deosebire de acestea, poate fi practicat încă din primii ani de viață. Astfel, unele centre pentru copii, precum grădinița privată  de la Ciocana Star Kids, dar și cu o filială la Botanica, includ orele de dans în programul lor săptămânal.

Deci, să vedem cum pot ajuta cursurile de dans la formarea și dezvoltarea copilului tău:

Îmbunătățirea sănătății fizice

Dansul este o activitate sportivă plăcută, iar la copiii care îl practică se pot observa îmbunătățiri semnificative în sănătatea lor. Acesta contribuie la creșterea flexibilității corpului, diapazonului de mișcări, forței fizice și rezistenței. Mișcările repetitive din care este format dansul contribuie la tonifierea mușchilor, corectarea posturii coloanei vertebrale, îmbunătățește echilibrul și coordonarea. Întrucât acesta presupune implicarea activă a tuturor părților corpului, sistemul respirator și cardiovascular vor funcționa mai bine. De asemenea, sesiunile de dansuri pentru copii ajută la menținerea unei greutăți normale.

Socializare

Cursurile de dans contribuie la dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare. Micuții învață să fie parte a unei echipe, să poată avea încredere în colegii săi și să coopereze. Totodată, prin lecțiile de dans se reușește depășirea unor frici, la fel cele față de străini și locuri noi, precum și fobiile de a apărea sau vorbi în fața unui public larg.

Disciplină

La fel ca în orice alt sport pentru copii, pentru a obține rezultate este nevoie de disciplină, concentrare și exercițiu. Aceste abilități sunt utile pe tot parcursul vieții. Conform datelor, micuții care practică dansuri sunt mai predispuși spre creativitate și demonstrează o reușită academică mai bună.

Încrederea în forțele proprii

Pe măsură ce copiii învață mișcările și însușesc o postură corectă, încep să-și formeze o impresie mai bună despre corpul lor. Odată ce ajungi la un confort fizic, încrederea și stima de sine devine crește – lucru care se reflectă în toate domeniile vieții și asupra stării psihologice.

Dezvoltarea memoriei și inteligenței

Sistemul după care au loc lecțiile de dans presupune reținerea pașilor, mișcărilor, părților și combinațiilor este un bun exercițiu intelectual, în special pentru memorie. În al doilea rând, se îmbunătățește capacitatea de orientare în spațiu și timp, se formează calități precum independența, perseverența, inițiativa, sentimentul de camaraderie și încurajare reciprocă.

Formare estetică

Estetica mișcării, simțul ritmului și muzicii, coregrafia bună și costumele frumoase – toate acestea împreună contribuie la educarea bunului gust. Și, dacă micuțul mai practică dansul într-o atmosferă plăcută și bine amenajată, precum grădinița privată Star Kids, atunci beneficiul este dublu. În cazul unui copil nu este mai puțin important să învețe într-un mediu frumos, decât pentru un adult.

Coordonare

Dansul, ca nicio altă activitate fizică, dezvoltă memoria musculară. Astfel, dispare stângăcia și copilul va avea un mai bun control asupra corpului. Iar dacă odată cu vârsta va decide să practice alte tipuri de sport, îi va reuși să le însușească mult mai simplu, datorită acestui lucru.

Diversitate

Numai dansurile rămân a fi dansuri, chiar dacă mișcările și muzica este diferită. Dacă copilul se regăsește în acest tip de sport, mereu are libertatea de a încerca ceva nou, deoarece la moment există zeci de stiluri. Iar în cazul în care încă din primii ani de viață i s-au pus bazele unei poziții a corpului corecte și a învățat cum să-l controleze, ulterior, cu ușurință își va putea alege o direcție dorită.

Este o abilitate practică

Cu siguranță, fiecare dintre noi a dansat cel puțin o dată în viață. Mai mult de atât, ți s-a întâmplat să o faci în public și probabil ai zărit pe cineva care se mișca grațios și ritmic. Astfel de persoane atrag atenția și ies în evidență, iar motivul este simplu – a practicat cândva dansurile ca activitate separată. Probabil ți-ai dori ca și copilul tău să fie printre puținii care știu să-și miște frumos corpul în maturitate, chiar și la o petrecere cu prietenii.

Detașare și relaxare

Copilul are nevoie să se descarce emoțional, însă e bine când o face într-o manieră pozitivă. Dansul oferă posibilitatea de canalizare a energiei acumulate pe parcursul zilei, reducând astfel stările depresive și de anxietate. După antrenamente micuțul va fi mult mai calm și cumpătat, fiind gata pentru unele activități intelectuale.

Activitatea fizică de orice tip este benefică pentru dezvoltarea multilaterală, însă dansul, la fel ca și gimnastica pentru copii, reprezintă o metodă plăcută de cunoaștere a corpului și îmbunătățire a sănătății. Practicarea acestuia din primii ani de viață ajută la formarea multor abilități utile și în maturitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente