Boris Gîlca, despre situația COVID-19 din țară: „Am depășit statistica Chinei, capacitățile din spitale sunt la limită”

covid moldexpo (5)
Foto: Organizația Mondială a Sănătății

La momentul actual, 1 042 de paturi din municipiul Chișinău, care sunt destinate persoanelor infectate cu COVID-19, sunt ocupate. Locuri la terapie intensivă nu mai sunt. Despre aceasta anunță Boris Gîlca, șeful adjunct al Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, care menționează că spitalele municipale am ajuns la capacitatea maximă de spitalizare. 

„Avem un pronostic nefavorabil, situația în municipiul Chișinău este extrem de gravă, persistă creșterea cazurilor grave de infectare. Noi am depășit deja și statistica Chinei”, spune Boris Gîlca.

Tot acesta menționează că la tratament la domiciliu, la momentul actual, sunt 24 440 de pacienți cu forme ușoare, iar alți 33 587 de pacienți sunt monitorizați prin sistemul Gira.

„Atenționez că paturi sunt la limită, capacitățile la fel sunt la limită. În spitalele municipale am ajuns la capacitatea maximă de spitalizare. Cele 1 042 de paturi sunt ocupate, iar zilnic mai putem identifica de la cinci la 10 paturi, doar din contul acelor pacienți care se externează”, spune șeful adjunct al Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

Acesta a adăugat că pentru o eventuală creștere mai mare a numărului de cazuri sunt rezervate aproximativ 200 de paturi, care vor fi activate la prima necesitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente