Aproape 900 000 de exemplare vândute în 24 de ore. Despre ce este cartea lui Barack Obama

201118174320-barack-obama-a-promised-land-book-super-tease
Foto:CNN

Cartea de memorii a fostului președinte american Barack Obama – A Promised Land – s-a vândut în primele 24 de ore de la ieșirea sa marți pe piață în 887 000 de exemplare în SUA și Canada, mai ales în micile librării, a informat marți editura Penguin Random House, relatează AGERPRES.

Barack o depășește astfel pe soția sa, Michelle Obama, care în 2018 a vândut într-un interval similar 725 000 de exemplare din memoriile sale Becoming, o carte care s-a aflat pentru încă un an pe lista bestsellerurilor redactată de The New York Times.

Cuplul Obama a devenit prin urmare un adevărat succes editorial și o pondere cu greutate în industria beletristică, cu contracte și succese chiar și la categoria filme și documentare prezentate de Netflix.

„Suntem încântați de prima zi a vânzărilor. Ele reflectă expectativa generalizată a cititorilor față de cartea mult așteptată și extraordinar de bine scrisă a președintelui Obama”, notează cu risipă de elogii, într-un comunicat, David Drake, editor la Crown Publishing, proprietate a Penguin Random House.

Drake a subliniat că vânzările merg bine pe toate canalele, inclusiv la cărțile electronice și audio, dar mai ales în librăriile independente, un lucru încurajator având în vedere că a fost unul dintre sectoarele care a avut cel mai mult de suferit în contextul pandemiei de coronavirus.

Memoriile lui Barack Obama se vor publica în două volume, primul este A Promised Land, care analizează viața sa politică înainte de a ajunge la președinție, în timpul campaniei istorice din 2008 și din primii ani de mandat.

Al doilea volum nu are încă dată de lansare, dar judecând după buna primire făcută de public, va fi, de asemenea, un succes editorial.

Se estimează că Barack Obama a încheiat un contract de peste 60 de milioane de dolari cu Penguin Random House pentru drepturile de publicare a memoriilor sale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente