Cum utilizezi biblioteca digitală Educație Online? Chestionar pentru elevi, părinți și profesori

new-educatie-online-03

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, alături de Primăria municipiului Chișinău invită elevii, părinții și cadrele didactice din întreaga țară să participe la un chestionar virtual.

Prin intermediul întrebărilor din chestionar, implementatorii proiectului își propun să cunoască mai bine participanții la procesul educațional, dar și să afle despre experiența pe care aceștia o au în utilizarea bibliotecii digitale, astfel să fie posibilă o dezvoltare continuă asupra unui instrument util pentru procesul educațional. 

Chestionarul online poate fi accesat și completat aici: https://bit.ly/3f7XYdd

Cei implicați în desfășurarea etapei a doua a proiectului Educație Online, îndeamnă elevii, părinții și profesorii să răspundă la întrebările din chestionar, aceasta fiind o modalitate eficientă pentru a afla opiniile și experiențele tuturor celor care utilizează biblioteca digitală. 

Faza doi a proiectului Educație Online va suplini biblioteca digitală cu aproximativ 3.000 de lecții video noi, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanistic (pentru nivelul de învățământ general). Lecțiile înregistrate vor fi atât în limba română, cât și în limba rusă. De asemenea, platformă va fi în continuare suplinită cu suporturi didactice deschise (manuale digitale, prezentări și exerciții).

În procesul creare și producere a lecțiilor video sunt implicate 300 de cadre didactice, 170 de coordonatori și avizori, experți, operatori și voluntari, care înregistrează lecțiile video la disciplinele incluse în curriculumul național. 

Educatieonline.md este biblioteca digitală, care a fost creată în primăvara anului 2020, având scopul de a sprijini participanții sistemului educațional la nivel municipal, cât și la nivel național în contextul situației pandemice COVID-19. În iunie 2020, implementatorii proiectului au început pregătirile și dezvoltarea etapei a doua, păstrând la bază cerințele curriculumului național. 

Etapa a doua a proiectului Educație Online este implementată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Direcției generale educație, tineret și sport, Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale în Educație, Clasa Viitorului, Tekwill, Crunchyroll și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente