Patriarhul Chiril a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa în alegerile prezidențiale

6dad47fb8ea6243a5dfbb54a7c8c2708

Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe din Rusia a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria la alegerile prezidențiale. Acesta a menționat că speră și mai departe la o interacțiune între autoritățile seculare și Biserica Ortodoxă din Moldova.

„Vă felicit pentru victoria dumneavoastră la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și îmi exprim speranța unei interacțiuni constructive continue între autoritățile seculare și Biserica Ortodoxă din Moldova. Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuție semnificativă la crearea unei societăți puternice, din punct de vedere spiritual, și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor republicii”, se arată în mesajul de felicitare al Patriarhului Bisericii Ortodoxe din Rusia.


Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente