Primele două discuții telefonice pe care le-a avut Maia Sandu cu omologii săi

Maia-Sandu

Maia Sandu este noua președintă a Republicii Moldova conform rezultatelor preliminare finale. Lidera a reușit deja să poarte primele discuții telefonice cu omologii săi din Ucraina și România.

Prima a fost cu președintele României Klaus Iohannis. Acesta a felicitat-o pentru victoria în alegerile prezidențiale.
Maia Sandu i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru tot sprijinul frățesc și necondiționat acordat de-a lungul anilor de către România pentru cetățenii moldoveni.

„Maia Sandu a mulțumit președintelui Iohannis pentru felicitări și deschiderea de a avansa la un nou nivel în relația dintre statele noastre prin intensificarea și aprofundarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană care stă la baza relațiilor între statele noastre”, se arată într-un comunicat de presă emis de PAS.

Ce-a de a doua discuție telefonică a fost purtată cu Volodîmîr Zelenski.

„Maia Sandu i-a dorit multă sănătate președintelui Zelenski și i-a mulțumit pentru felicitări și pentru disponibilitatea de a dezvolta un parteneriat benefic pentru cetățenii ambelor state între Republica Moldova și Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă emis de PAS.


După procesarea tuturor proceselor-verbale, rezultatele ne arată că Maia Sandu este învingătoarea alegerilor prezidențiale. Lidera PAS a acumulat 57,75 % din voturi, iar Igor Dodon 42,25 % din voturi.

Aceste date poartă un caracter preliminar până la prezentarea la Comisia Electorală Centrală a documentelor electorale în original. CEC are la dispoziție cinci zile pentru a întocmi un proces-verbal de totalizare a alegerilor, ulterior, în termen de trei zile de la data semnării acestuia, va prezenta Curții Constituționale un raport privind rezultatele scrutinului prezidențial.

Amintim că ieri, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente