Igor Dodon a anunțat că va începe consultările cu fracțiunile parlamentare: „Trebuie să evităm o criză politică gravă”

dodon

Igor Dodon anunță că va iniția consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pentru formarea unei majorități. Prima rundă de discuții va avea loc chiar astăzi cu PSRM.

„Pentru a gestiona situația, inclusiv din parlament, și situația pandemică, eu inițiez discuțiile cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Azi, voi avea o întrevedere cu cea mai mare fracțiune, PSRM. Mâine voi invita la discuții PDM, după care PAS, DA și alte grupuri parlamentare. Pentru a înțelege care sunt viziunile, avem câteva legi importante care trebuie votate. Oamenii așteaptă. Este vorba despre Legea bugetului, politica bugetar-fiscală. Vom merge în trei la aceste discuții: eu, premierul și speakerul. Trebuie să evităm o criză politică gravă”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, în cadrul primului briefing de după anunțarea rezultatelor preliminare finale, Igor Dodon a felicita-o pe Maia Sandu cu victoria preliminară, dar a spus că au fost fixate încălcări fără precedent și că îl sună o mulțime de oameni care se plâng pentru că alegerile au avut loc cu încălcări.

Amintim că ieri, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente