La fel ca în primul tur, peste 6 000 de angajați ai poliției vor asigura ordinea publică la secțiile de votare în ziua alegerilor

14908194_889278674505779_5275912484937927564_n-920×611

La nivel național, peste 6 000 de angajați ai poliției vor asigura ordinea publică la secțiile de votare în ziua alegerilor prezidențiale. Angajații Inspectoratului General al Poliției (IGP) vor patrula în preajma secțiilor de votare pe o rază de 100 de metri în vederea prevenirii perturbărilor procesului electoral. Despre aceasta a anunțat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Între orele 7.0 și 21.00 va fi monitorizată deplasarea transportului pe teritoriul țării, a unităților de transport ale căror capacitate depășește opt locuri și a curselor regulate ale transportului rutier de persoane.

„Poliția va asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri. De asemenea, după finalizarea dreptului de vot, poliția va monitoriza și va transporta cutia sigilată cu materiale electorale și buletine”, a subliniat șeful IGP.


Reamintim că pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente