Moldovenii din Italia vor trebui să aibă cu ei un certificat special pentru deplasarea spre secția de votare. De unde poți descărca documentul

alegeri votare

În condițiile restricțiilor de circulație cauzate de pandemie, autoritățile italiene au stabilit că accesul la secțiile de votare în zonele cu circulație restricționată la turul II al alegerilor președintelui Republicii Moldova de pe 15 noiembrie 2020 va fi admis pe bază de autocertificare. Astfel, moldovenii din Italia care se află în zonele cu circulație restricționată vor trebui să completeze și să prezinte la secția de votare un certificat.

Certificatul poate fi descărcat AICI.

În formularul standart de autocertificare veți introduce datele personale, iar la rubrica situazione di necesita veți scrie voto Elezioni Presidenziali Moldova-15 novembre.

Ambasada Moldovei în Italia anunță că autocertificarea completată corespunzător este unica formă de legitimare a deplasării în ziua votării. Niciun fel de altă autorizare/justificativ nu este permisă de autoritățile italiene.

Amintim că adresele secțiilor de votare din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona au fost schimbate. Vezi noile adrese AICI.

Reamintim că, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie va avea loc cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente