Klaus Iohannis, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: „Vom fi extrem de atenți la votul liber exprimat al cetățenilor”

salariu-presedintele-romaniei-klaus-iohannis

Președintele României a vorbit marți într-o conferința de presă despre turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc duminică, pe 15 noiembrie. Klaus Iohannis a spus că s-a bucurat să vadă votul cetățenilor din primul tur, acordat candidatei Maia Sandu. În plus, acesta a menționat că „vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor”.

„M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetățenilor pentru candidata Maia Sandu. Acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susținut-o permanent, și o susține fără rezerve. Am subliniat mereu că drumul spre Europa este unul al progresului, cu reforme curajoase în special în domeniul Justiției și prin consolidarea democrației, scrie digi24.ro.

România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare. Deja țara noastră a investit semnificativ și dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în școli, spitale, grădinițe și multe alte domenii, în folosul direct al cetățenilor, pentru dezvoltarea Republicii Moldova și pentru consolidarea democrației.

Suntem, și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova în ansamblul său. Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor în cadrul unor alegeri democratice, corecte și libere de orice interferențe nedorite”, a spus Klaus Iohannis.


Reamintim că pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente