Unul dintre cele mai mari conace din Republica Moldova, Complexul arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hâncești, a fost redeschis pe 13 decembrie 2015, când vizitatorii au putut vedea la ce etapă sunt lucrările de reconstrucție a conacului. Totuși, timp de mai multe decenii, conacul era în paragină. În 2013, înainte de începerea reconstrucției, pe blogul nicolaeapostu.com au apărut mai multe fotografii cu bijuteria arhitecturală din Hâncești.
Mai jos vedeți câteva imagini ale conacului Manuc Bey înainte de restaurare.
Conacul lui Manuc Bei sau Manuc Bey (oficial – Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey) este amplasat în orașul Hâncești, în partea central-vestică a Republicii Moldova, și include următoarele edificii: Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turnul de veghe ș.a.
La începutul anilor 1970, a început restaurarea Castelului Vânătoresc, iar mai târziu a fost transformat în Muzeul Istorico-etnografic, având mai mult de 20 000 de exponate, mai multe încăperi cu diverse tematici, la parter fiind obiecte din perioada sovietică, câte ceva despre Grigore Cotovschi, dar și porturi populare de prin secolul al XIV-lea.
În octombrie 2013, a fost semnat un contract de grant privind restaurarea complexului istoric. Proiectul a fost aplicat pe parcursul anilor 2014-2015 și include un total de nouă edificii care urmează să fie renovate. Este vorba de Palatul Manuc Bei, care are două niveluri, Clădirea contesei, Castelul vânătoresc, Casa vechilului, Turnul de veghe, Biserica armenească, fântâna arteziană, grajdurile și trecerile subterane care încep din apropierea conacului și se extind sub tot orașul Hâncești.