Trei zile de cercetare artistică. Vezi ce evenimente de artă contemporană ți-a pregătit Edu-Art 2020

118118625_10157706755018613_6474982564885229944_n
Foto: Oberliht Association

Alungă rutina din viața ta prin participarea la un program de evenimente cultural-artistice la care, timp de trei zile, vei avea parte de cercetări artistice și activism cultural alături de artiști și experți locali și de peste hotare.

Marți, 10 noiembrie

Co-design attitude and the collaborative approach cu de Giullia Palomba

„În cadrul prezentării, voi vorbi despre mai multe cercetări și proiecte curatoriale din practica mea. Voi pune accent pe abordarea designului colectiv în dezvoltarea proiectului, dar și pe necesitatea parteneriatelor multidisciplinare care lărgesc perspectivele și viziunile. Voi vorbi despre proiectele dezvoltate în afara pereților unor instituții și, deci, despre o diversitate de strategii, alianțe, metodologii aplicate. De asemenea, vom discuta și despre așa-numita interacțiune cu publicul”, menționează Giulia Palomba.

Mai multe detalii AICI!

Miercuri, 11 noiembrie

What to do with the Master’s House? cu Anders Harm

La sfârșitul anilor ’80, Kalle Lasn și Adbusters au redefinit radical strategiile acțiunilor subversive, afirmând că mixul culturii, acțiunea radicală în viziunea lor, trebuie să folosească aceleași instrumente ca și capitalismul neoliberal – publicitatea, media, propaganda etc. –, folosind instrumentele stăpânului pentru a da jos casa lui. La sfârșitul anilor ’90, nihiliștii Alexander Brener și Barbara Schurzn au contrazis ideea, afirmând că aceasta face de fapt „casa” mai puternică și nu reușește să definească puterea relațiilor propunând „anti-tehnologiile” lor de acțiune radicală. În 2020, acum când fiecare a devenit stăpân pe propriile sale medii, dar a pierdut cu desăvârșire controlul asupra propriei vieți din cauza situației epidemiologice și în pofida regimului politic, cu toții ar trebui iarăși să ne întrebăm care este acțiunea radicală astăzi. Ce putem face? Ce ar trebui să fie făcut?

Mai multe detalii AICI!

Joi, 12 noiembrie

Artist in residency programs in rural areas, prezentarea artiștilor Muratbek Djumaliev și Gulnara Kasmalieva

Școala contemporană de artă ArtEast, despre Rezidențele eco-artistice din zonele rurale din Kârgâzstan și experiența de a le construi. În 2013, Gulnara Kasmalieva și Muratbek Djumaliev au început construcția unei rezidențe în satul Bulan Sogottu, lângă lacul Issyk Kul. Au făcut construcția după principiul unei case cu încălzire pasivă și au folosit în mare parte materiale de construcție naturale și locale. O provocare importantă pentru artiști a fost să construiască casa de sine stătător și cu ajutorul voluntarilor, interacționând cu comunitatea locală.

Mai multe detalii AICI!

Prezentările vor fi în limba engleză și vor putea fi urmărite prin intermediul platformei Google Meet și pe canalul de YouTube al Asociației Oberliht.

Proiectul Edu-Art oferă tinerilor artiști, arhitecți și urbaniști, manageri culturali ți curatori suport metodologic și practic pentru a face față presiunii factorilor de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și competitivitatea existentă în câmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii, pasivitate civică și lipsa de inițiativă etc.), ajutându-i să se integreze în contextul scenei culturale independente din Republica Moldova și să se realizeze pe plan internațional din punct de vedere profesional.

De menționat este faptul că accesul la toate evenimentele se va face în baza prezentării unui act de identitate și în urma completării Listei de evidență epidemiologică. Membrii publicului sunt rugați să poarte măști și să respecte regulile obligatorii de siguranță (distanțare de un metru, verificarea temperaturii la intrare, interzicerea consumului băuturilor alcoolice, alte cerințe posibile) pe parcursul întregului eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente