(doc) Câte voturi au obținut Maia Sandu și Igor Dodon în primul tur în localitățile lor de baștină

123541212_2701129400216631_3175105167627669352_n-1920×1020-c-default
Foto:zdg.md

Astăzi au fost publicate procesele-verbale privind rezultatele numărului voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale. În baza informațiilor publicate, echipa #diez a aflat câte voturi au obținut Igor Dodon și Maia Sandu în localitățile lor de baștină.

Maia Sandu, satul Risipeni, raionul Fălești

În satul de baștină, lidera PAS, Maia Sandu, a obținut cel mai mare număr de voturi: 212 din 397 de voturi valabile exprimate. Pe locul doi este clasat Renato Usatîi – 85 de voturi, iar pe locul trei – Igor Dodon cu 63 de voturi.

Igor Dodon, satul Sadova, raionul Călărași

În satul de baștină, Igor Dodon a obținut cele mai multe voturi: 578 din 966 de voturi valabile exprimate. Pe locul doi se află Maia Sandu cu 315 voturi, iar pe locul trei este clasat Octavian Țîcu – 29 de voturi.

Reamintim că, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Conform rezultatelor preliminare, Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, peste două săptămâni va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente