Situația COVID-19 în școlile din țară: 203 elevi sunt infectați și aproape 4 000 stau în autoizolare

Copii-la-scoala-cu-masca
Foto:PresaSM

Conform ultimelor date actualizate, în data de 4 noiembrie, șase instituții de învățământ din țară activează la distanță din cauza carantinei, dar și 152 de clase. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este 203, iar 3 967 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

283 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 233 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 67 de persoane, iar alte 71 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1 398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1 302 instituții de învățământ. În prezent, șapte instituții și 27 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt șapte, iar alți 851 de copii se află în autoizolare. 81 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 88 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 35 de persoane, iar alte 104 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi de a respecta în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente