(foto) Cum va arăta buletinul de vot pentru cel de al doilea tur al alegerilor și câte exemplare vor fi tipărite pentru diasporă

alegeri votare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat textul şi modelul buletinului de vot pentru turul al doilea al scrutinului prezidențial din 15 noiembrie 2020. Totodată, instituția a anunțat și numărul de buletine care va fi distribuit peste hotare.

Buletinul de vot va conține două patrulatere, având lungimea de 112 de milimetri și lăţimea de 140 de milimetri și se va tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat.

Comisia a decis și majorarea tirajului buletinelor de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial pentru secțiile de votare din străinătate. Astfel, tirajul buletinelor de vot care vor ajunge în cele 139 de secții din afara țării va fi de 671 500, dintre care 583 100 – în limba română și 88 400 – în limba rusă.


Reamintim că pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Conform rezultatelor preliminare, Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente