(video) „Porumbelul din mână și coțofana de pe gard.” Cele peste 10 atacuri ale lui Igor Dodon și reacția Maiei Sandu

BeFunky-collage (1)

În această dimineață, Igor Dodon a ieșit în primul briefing de presă din campania electorală a celui de al doilea tur prezidențial. Deși în primul tur s-a lăudat că nu a atacat pe niciun contracandidat, astăzi Dodon a adus o serie de învinuiri și atacuri adresate Maiei Sandu. Mai mult, acesta s-a comparat cu un porumbel, iar pe Sandu cu „coțofana de pe gard”.

„Nu schimbați porumbelul din mână pe coțofana de pe gard”, s-a adresat Dodon alegătorilor.

Maia Sandu a reacționat la aceste atacuri astfel: „Dodon a arătat în direct cine a creat toate știrile false din Moldova din ultimii patru ani și cine este principalul vinovat de instigare la ură în țara noastră. Dodon a luat glodul în mâinile proprii și l-a aruncat în toți cetățenii. Atâta greață și ură față de propriul popor poate avea doar un om slab, fricos. Dodon, ca toți cei care pierd puterea, în ultimele momente recurge la frică. El reprezintă frica, noi suntem speranța. Dodon reprezintă trecutul. Oameni buni, pe 15 noiembrie avem de ales trecutul sau viitorul. Pe 15 noiembrie, poporul nostru va alege speranța. Va alege un viitor mai bun”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Mai jos vedeți atacurile lui Dodon la adresa Maiei Sandu, pe care le-a expus în cadrul briefingului.

# „Ce a făcut guvernul Maiei Sandu pentru a pregăti țara de această pandemie, în afară de continuarea optimizării spitalelor, nu am avut medicamente?”

# „Eu vă promit că nu vom întoarce carantina, Maia Sandu, dacă va câștiga, va lua exemplu de la UE și va închide școlile, agenții economici pe două-trei luni.”

# „A blocat indexarea pensiilor.”

# „Guvernele care au fost împreună cu Maia Sandu au majorat vârsta de pensionare. Pe Maia Sandu nu o doare capul de asta.”

# „Cine a închis școlile în peste 180 de sate? Maia Sandu. Acest lucru înseamnă lichidarea satelor din Moldova. Dacă Maia Sandu va fi președintă, închiderea școlilor va continua.”

# „Maia Sandu propune ca să stăm cu mâna întinsă la europeni pentru următoarea doză de credit. Ea promovează strategii de distrugere a producătorului autohton. Agenți economici, gândiți-vă pe cine veți vota: pe cineva care vrea să distrugă producătorul autohton?”

# „Când era prim-ministră, a insistat și a blocat reparația drumurilor din țară.”

# „Maia Sandu președinte înseamnă că se blochează exportul. Îi numește agresori pe ruși.”

# „Pe timpul guvernării Maiei Sandu, au înghețat merele pe câmp.”

# „Maia Sandu și consilierul ei Sturza, la începutul anilor ’90, au lichidat raioane, s-au dus la județe și au început lichidarea primăriilor.”

# „Nu cred că este bine pentru Moldova ca prima persoană în stat să fie cetățean al altui stat, așa cum este Maia Sandu.”

# „Pentru ce să fii președinte în țară? Pentru ca să o lichidezi.” (Aici, Dodon a făcut referire la unirea cu România).

# „Eu nu particip la marșurile gay, așa cum a participat Maia Sandu în ultimii ani. Gândiți-vă foarte bine, dragi părinți, la ce o să ajungem în școli cu așa o președintă.”

# „A scos din programul școlar limba rusă, dar acum a început a vorbi în rusă. Unde ați fost pană acum cât interziceați această limbă?”

# „Îi numește separatiști pe cei din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Sandu poate aduce țara la un conflict ca în anii ’90 și atunci au existat așa «națiki»”.

# „9 Mai e Ziua Victoriei, dar 24 august e ziua de eliberare a Moldovei de fasciști. Nu și pentru Maia Sandu. Ea consideră că 9 Mai nu e Ziua Victoriei, iar pe 23 august ea spune că e zi de doliu a victimelor regimurilor totalitare. Nu dă doamne dacă va câștiga, nu le va permite soldaților noștri să participe la marșurile de 9 Mai din Moscova. Avem nevoie noi de așa lideri?”

Întregul briefing îl puteți urmări mai jos.


Reamintim că, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Conform rezultatelor preliminare, Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, peste două săptămâni va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente