Primele declarații ale lui Igor Dodon: „Rezultatul vă convine acum? Trebuie să vă cereți scuze de la instituțiile de stat”

dodon

Igor Dodon a făcut primele declarații după anunțarea rezultatelor alegerilor. Acesta a felicitat-o pe Maia Sandu pentru faptul că a ajuns în turul II și a declarat că este sigur că el va obține victoria pe 15 noiembrie.

Totodată, Dodon a menționat că liderii politici care acuzau instituțiile statului de fraude trebuie să-și ceară scuze.

„Mulțumesc cetățenilor care m-au susținut prin vot direct. Sper că în turul II mobilizarea va fi și mai bună. Felul cum au avut loc acum alegerile este un răspuns pentru cei care acuzau de falsificări. Ar fi bine să-și ceară scuze de la instituțiile de stat. Rezultatul vă convine acum?”, a declarat Dodon.

Dodon a menționat că va participa la dezbateri televizate și că va avea victorie în turul II. Acesta a făcut declarații și cu referire la diasporă.

„Preferințele diasporei se află în disonanță cu ale celor care muncesc de acasă, dar așa e democrația. Alegerile de ieri au demonstrat o tendință clară: alegătorii de la centru-stânga reprezintă 55-60 % din Moldova. Această situație va caracteriza și rezultatele turului II”, a menționat Dodon.


Reamintim că ieri, 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM).

După procesarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu rămâne candidata cu cele mai mult voturi acumulate. Pe locul doi se clasează Igor Dodon, iar pe poziția a treia Renato Usatîi.

Conform rezultatelor obținute, Maia Sandu și Igor Dodon se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente