(doc) Cei cinci deputați care au plecat de la PRO MOLDOVA anunță că formează o nouă platformă parlamentară

sirbu

Deputații Sergiu Sîrbu, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan și Grigore Repeșciuc, care acum o săptămână au părăsit grupul parlamentar PRO MOLDOVA, conduși de Andrian Candu, anunță că vor forma un nou grup parlamentar. Aceștia au semnat și o convenție în acest sens, îndemnând și alți deputați să li se alăture.

Noul grup parlamentar se va numi „Pentru Moldova”. Anunțul a fost făcut de Sergiu Sîrbu.

„Noi propunem spre semnare Convenția privind crearea Platformei parlamentare «Pentru Moldova» în vederea organizării unui dialog eficient și pentru coordonarea acțiunilor politice atât în parlament, cât și în afara lui. Scopul platformei este să-i consolideze pe toți aleșii poporului care nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei, de prezentul și viitorul ei. Pe toți cei care vor să aducă folos țării lor, să participe la renașterea și dezvoltarea ei. Pe toți cei care sunt gata să manifeste patriotism nu prin vorbe, ci prin fapte. Pe toți cei care sunt gata să muncească pentru țară și cetățeni. Pe toți cei care sunt gata să se implice chiar în acest moment în rezolvarea multiplelor probleme care s-au acumulat ani la rând. Noi credem că există mulți asemenea oameni în actualul parlament.

Convenția privind crearea Platformei «Pentru Moldova» a fost semnată deja de grupul nostru parlamentar de deputați neafiliați. Aceasta poate fi semnată de către toți deputații, indiferent de apartenența politică actuală și viziunile politice.

Responsabilitatea, dorința și disponibilitatea de a munci și patriotismul – acestea sunt principalele criterii. Oricum ne-am diviza noi pe arena politică, cu toții avem un singur partid – Republica Moldova, dar și o datorie politică: de a sluji cetățenii țării. De a apăra Patria. Iar disputele referitoare la care doctrină politică are mai multe avantaje haideți să le amânăm pentru vremuri mai bune. Scoatem țara din mlaștină și după asta putem să continuăm disputele.

Suntem convinși că a venit vremea să uităm de tot ceea ce ne divizează. Alegătorii ne-au încredințat soarta Republicii Moldova, care astăzi atârnă de un fir de păr. Haideți să ne ridicăm la nivelul responsabilității față de țara noastră, să justificăm încrederea pe care ne-au acordat-o cetățenii. Să salvăm țara!”, a menționat Sîrbu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente