ANTA: un șofer a fost amendat cu 10 000 de lei pentru transportarea ilegală a alegătorilor

transpoert

Agenția Națională Transport Auto a verificat transportul rutier de persoane în ziua alegerilor prezidențiale. În cadrul verificărilor, inspectorii au supus controlului 36 de autobuze antrenate la deservirea curselor regulate în trafic interraional, cinci autobuze care efectuau curse ocazionale și în cont propriu (echipe de fotbal copii), 51 de autoturisme care efectuau transport în scopuri personale și 18 unități de transport care activau în regim de taxi. În urma verificărilor, doi șoferi au fost amendați.

Un conducător auto s-a ales cu amendă de 10 000 de lei pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de șase luni.

De asemenea, pentru efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate fără a deține actele permisive sau documentele de transport specifice tipului de transport rutier efectuat, un alt conducător auto a fost sancționat cu aplicarea amenzii de 60 de unități convenționale (3 000 de lei) și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Amintim că, pe parcursul zilei de ieri, mai mulți concurenți electorali au sesizat Comisia Electorală Centrală în cazul mai multor transportări organizate a alegătorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente