Cetățenii moldoveni din Stânga Nistrului, care vor prezenta dovada că au mers la vot, nu vor sta în carantină

tiraspol
Foto: novostipmr.com

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Stânga Nistrului vor trebui să demonstreze la întoarcere că au votat pentru a nu fi plasați în carantină obligatorie timp de două săptămâni. O decizie în acest sens a fost anunțată după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Tiraspol.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul president.gospmr.org : „Cetățenii moldoveni din Stânga Nistrului cu drept de vot vor avea dreptul să treacă frontiera [instalată ilegal de autoritățile autoproclamate din Tiraspol] pentru a merge la vot. Pentru că secțiile de votare vor activa în intervalul orelor 8.0-21.00 libera circulație va fi permisă începând cu ora 7.0 până la ora 22.00. Cei care nu se vor încadra în acest timp vor trebui să completeze fișa epidemiologică și să stea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. La fel, cetățenii care nu vor putea demonstra că au mers la votare vor trebui să completeze fișa epidemiologică și să stea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Cetățenii moldoveni vor primi mască de protecție și mănuși.

Amintim că, duminică, 1 noiembrie, vor avea loc alegeri prezidențiale. În cadrul scrutinului au fost înscriși opt concurenți electorali. Vezi AICI portretele satiric de președinte (președintă).

Echipa #diez a sistematizat toată informația relevantă din programul electoral, din declarația de avere și biografia candidaților și a candidatelor și a creat câte un dosar personalizat pentru fiecare candidat(ă) la alegerile prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente