Top 10 cei mai bogați vlogger-i din Rusia conform Forbes

BeFunky-collage

Forbes a analizat veniturile vlogger-ilor în baza publicității pe care le postează în propriile videoclipuri. În baza acestor calcule, a elaborat un clasament cu cei mai bogați creatori de conținut de pe YouTube.

#1. Labelcom

Numărul de abonați: 4,51 milioane

Venit din publicitate: 3,55 milioane de dolari

Labelcom este canalul creat de comedianții de la postul de televiziune TNT. Cel mai popular show de pe acest canal este „Ce a fost mai departe?” (în rusă Что было дальше?). Cinci comici ascultă istoria unui invitat și încearcă să ghicească cu ce s-a terminat. Publicitatea este foarte scumpă și se vinde cu câteva luni înainte. Printre clienții lor se numără așa companii ca Gazprom și Samsung.

#2. Wylsacom

Numărul de abonați: 9,46 milioane

Venit din publicitate: 3,41 milioane de dolari

Wylsacom este cel mai popular vlogger rus care povestește despre noutățile din lumea digitală. Canalul a fost creat în anul 2011 de Valentin Petuhov. Vloggerul colaborează cu branduri precum banca „Sber” (n.r. este ambasadorul acestei bănci) și Megafon – companie de telefonie. În colaborare cu Megafon, a lansat un tarif special Internet Wylsacom Edition.

#3. Чикен Карри

Numărul de abonați: 2,5 milioane

Venit din publicitate: 1,13 milioane de dolari

Cel mai popular show de pe acest canal este produs de comicul Alexandr Gudkov și se numește Comment Out. Aici participă doi invitați cunoscuți și sunt nevoiți să scrie comentarii neplăcute la postările de pe Instagram ale altor vedete ruse. Cei care refuză sunt obligați să îndeplinească o pedeapsă.

#4. вДудь

Numărul de abonați: 8,17 milioane

Venit din publicitate: 980 000 de dolari

Iuri Dudi este de profesie jurnalist sportiv, iar din anul 2017 a devenit cel mai popular intervievator de pe YouTube. Jurnalistul invită peroane renumite din diferite domenii, dar în același timp realizează și filme documentare. El colaborează cu așa branduri ca Hyundai, Skyeng и Storytel.

#5. Лапенко

Numărul de abonați: 2,82 milioane

Venit din publicitate: 980 000 de dolari

Pe acest canal, autorul Anton Lapenko publică filmulețe umoristice scurte. Personajele pe care le joacă actorul sunt inventate și provin din URSS.

#6. Редакция

Numărul de abonați: 1,62 milioane

Venit din publicitate: 920 000 de dolari

Canalul este creat de jurnalistul Aleksei Pivovarov, care vorbește despre problemele socio-politice din Rusia. Colaborează cu Tinkoff Bank și Cambly English.

#7. Дима Гордей

Numărul de abonați: 5,5 milioane

Venit din publicitate: 850 000 de dolari

Dima Gordei este un vlogger specializat pe mașini și modificarea acestora. Are un show în care îmbunătățește capacitatea tehnică a mașinilor urmăritorilor lui.

#8. Ксения Собчак

Numărul de abonați: 1,78 milioane

Venit din publicitate: 840 000 de dolari

Fosta candidată la ultimele alegeri prezidențiale din Rusia, Xenia Sobciac, a creat în anul 2019 un canal de YouTube unde intervievează oameni populari. Temele abordate sunt nu legate doar de politică și societate, dar și de ceea ce ține de showbizul rus. De asemenea, creează și filme documentare. Jurnalista colaborează cu cinematograful online Okko și cu librăria online Litres.

#9. Дима Масленников

Numărul de abonați: 8,61 milioane

Venit din publicitate: 780 000 de dolari

Vloggerul a devenit popular datorită show-urilor pe care le-a creat. Aici vedem „Vânătoarea de fantome”, „WTF” și „101 treburi”.

#10. AcademeG

Numărul de abonați: 4,79 milioane

Venit din publicitate: 660 000 de dolari

Constantin Zaruțki este autorul unuia dintre cele mai populare canale despre automobile din Rusia. Se specializează pe modificarea mașinilor și face recenzii la mașini vechi. Nu în ultimul rând, le testează și le repară.

Vezi aici întreaga listă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente