Oleg Țulea renunță la funcția de ministru al afacerilor externe și integrării europene pentru a deveni ambasador

oleg-țulea

Oleg Țulea ar putea deveni ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria. Acesta a deținut până în prezent funcția de ministru al afacerilor externe și integrării europene.

Oleg Țulea a mai deținut funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării în perioada 2016-2020, înainte de a deveni ministru al afacerilor externe și integrării europene.

Oleg Țulea a comentat această decizie. „Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii. Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic. În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurarea alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente