Moldova Startup Week revine cu o nouă ediție. Conectează-te online la cel mai important eveniment al anului dedicat startup-urilor locale 

CSW-2020-final2

Startup-urile locale pot beneficia de numeroase oportunități în cadrul celui mai important eveniment – Moldova Startup Week 2020. Aceasta va avea loc în perioada 16-20 noiembrie și va include o serie de acțiuni de interes pentru actualii și potențialii antreprenori care au idei inovative.

Timp de cinci zile, participanții vor avea acces la conferințe și ateliere de lucru, informații despre potențiale surse de finanțare și programe de accelerare, lansări de inițiative antreprenoriale, schimb de experiență cu alte startup-uri din diferite domenii, întruniri cu potențialii investitori ș.a. Invitați internaționali, cu o vastă experiență în dezvoltarea startup-urilor, vor fi în lumina reflectoarelor pentru a împărtăși cu cei conectați poveștile lor de succes – de la eșec la reușite.

La Moldova Startup Week 2020 vor fi prezentate politicile de țară și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Moldova și altele. Evenimentul va facilita întreținerea unui dialog constructiv pentru dezvoltarea economiei bazate pe tehnologie și inovație, aplicarea tendințelor internaționale și crearea oportunităților pentru startup-urile locale.  

Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars, evenimentul fiind organizat de Startup Moldova, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill.

Participă și tu! Înregistrează-te AICI.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile și actualizările evenimentului, accesează pagina.

Cunoaște programul ediției 2020

  • Gov4Startups – 16 noiembrie. Deschiderea oficială a Moldova Startup Week 2020 va fi marcată de sesiunea guvernamentală, acolo unde vor fi puse în discuție mai multe subiecte despre cadrul legal, modele de dezvoltare a ecosistemelor internaționale, programe dedicate și platforme finanțare, precum și alte acțiuni pentru stimularea antreprenoriatului local bazat pe tehnologii și inovații. Alături de autoritățile publice, la acest panel vor participa experți locali și internaționali, dar și partenerii de dezvoltare. Programul primei zile va fi completat de alte două paneluri de discuții despre modalitățile de colaborare a sectorul privat și public cu universitățile din țară pentru a încuraja dezvoltarea inovațiilor. În paralel, organizația XY va desfășura un workshop cu startup-urile locale, pe parcursul căruia vor vorbi despre pașii care trebuie urmați în pregătirile pentru pitch-uri pentru a atrage atenția potențialilor investitori, iar spre finalul zilei, participanții vor afla despre programele și oportunitățile de care pot beneficia startup-urile locale. 
  • Startup Show case – 17 noiembrie. În cea de a doua zi de Moldova Startup Week 2020, vom prezenta publicului larg startup-urile locale. Astfel, studenții, liber profesioniștii, angajații și entuziaștii din domeniul digital vor fi familiarizați cu cele mai cunoscute startup-uri din țară. Mai mulți fondatori de afaceri, care au gândit liber și au avut curajul să treacă peste orice bariere, își vor prezenta istoriile de succes. Participanții vor avea posibilitatea să asculte discursuri motivaționale, dar și sfaturi practice despre cum să parcurgi mai ușor drumul de la idee la afacere. De asemenea, în această zi, vom prezenta rezultatele votării online a celui mai bun startup local ales de publicul larg prin intermediul unei aplicații.
  • Matching Day – 18 noiembrie – o zi întreagă de sesiuni online, care vor conecta startup-urile cu mentori, acceleratori și investitori pentru a lucra împreună la îmbunătățirea viitoarelor inițiative. Participanții vor avea posibilitatea să-și prezinte produsele potențialilor clienți, să colecteze feedback și sugestii, să stabilească conexiuni cu alți membri ai comunității autohtone de startup-uri. Ei vor participa și la ateliere practice, la care vor afla despre cum să-și „vândă” afacerile sau ideile în fața investitorilor. Atelierele vor avea loc offline și se vor desfășura cu ușile închise.
  • Vertical Day – 19 noiembrie. Cea de-a patra zi a Moldova Startup Week 2020 va cuprinde mai multe acțiuni dedicate inovațiilor din diverse ramuri. Winetech, AgTech, MedTech, EdTch, Fintech – sunt domeniile care vor fi discutate în cadrul grupurilor de interes online și la care participanții vor afla vor afla mai multe practici inovative relevante și soluții digitale de la experți locali și internaționali. 
  • Corporate Innovations Day. Ultima zi a evenimentului va fi dedicată inovațiilor corporative. Profesioniști din managementul unor companii de referință din domeniul tech vor aduce în scenă detalii din culise despre rolul și importanța inovațiilor în businessul lor și modul în care sunt create și implementate în activitatea de zi cu zi.

Moldova Startup Week este un eveniment marca Techstars, care are loc în peste 50 de țări din lume. Acesta e desfășurat în cadrul comunităților antreprenoriale pentru a aduce împreună oameni relevanți în construirea ecosistemului antreprenorial, de la reprezentanți ai administrației publice, viitori antreprenori, investitori și organizații de suport. Techstars Startup Week este organizat de Startup Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul proiectului Tekwill.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente